Tornar

Imatge promocional de la pel·lícula Moonage Daydream

Entre l'home i el mite

El documental Moonage Daydream ens acosta a la figura i la música de David Bowie.

Bowie va ser un dels grans de la música pop i possiblement l'últim gran del rock and roll. El seu ascens va ser titànic. Mort el 2016, és considerat una de les figures més importants de la música popular durant gairebé cinc dècades. Un artista innovador, en particular pels seus treballs de la dècada de 1970 i per la seva peculiar veu.

Moonage Daydream és el títol de la nova pel·lícula documental, que ofereix detalls sobre la seva vida i carrera. Debatent-se entre l'home i el mite, s'estrena exclusivament als cinemes el 30 de setembre.

Dirigit per Brett Morgen i presentat fora de competició al Festival de Cannes, el programa intenta ofertir un relat veridic d´un home polifacètic. A aquest cineasta se li va atorgar un accés sense precedents als arxius personals de Bowie, revisant aproximadament cinc milions d'actius, inclosos vídeos, fotografies i arts visuals que va crear al llarg dels anys. El resultat: una obra que suposa un viatge creatiu, musical i espiritual a través de la vida de l'artista.

Cinc anys de treball per mostrar-nos material inèdit. Per a la seva realització, ha tingut el suport de la família del cantant.

Però els que esperin un biopic estàndard poden sentir-se molt decebuts. Moonage Daydream és un tribut adequat a una carrera maravellosa. És un muntatje diferent, digne de l'artista. Reinventant el documental musical per complet, Brett Morgen pren totes les matèries primeres convencionals del gènere (concerts en directe, imatges darrere dels escenaris, imatges fixes, entrevistes d'arxiu, reportatges dels serveis informatius...) i els reorganitza en un collage audiovisual digne de l'artista.

Si voleu saber els cinemes en què es projecta i comprar les entrades, podeu fer-ho des d'aquest web, posat en marxa per la distribuïdora.

 

Data de publicació: Divendres, 30 Setembre 2022
  • Comparteix