Tornar

Fotograma del documental El secreto del Dr. Grinberg

Què va passar amb Jacobo Grinberg?

Un documental investiga la desaparició del considerat per a molts com l'Einstein de la consciència.

La iniciativa del Festival Docs Barcelona per acostar el millor cinema documental durant tot l'any a més de 80 sales de tot Espanya torna amb El secreto del Dr. Grindberg. A Barcelona, la proposta d'Ida Cuéllar es projecta als Cinemes Girona.

Considerat per a molts com l'Einstein de la consciència, aquest documental investiga la misteriosa desaparició de Jacobo Grinberg, especialista en l'estudi de la telepatia.

El 1994 passaven moltes coses a Mèxic. Des de l'alçament zapatista passant per un nou president, fins a l'entrada en vigor del Tractat de Lliure comerç. No és d'estranyar, per tant, que la desaparició d'un científic, un neurofisiòleg, passés molt desapercebuda i l'interès va ser molt passatger.

Era un científic molt reconegut que tenia molt bones relacions amb l'elit política i econòmica de Mèxic, i les seves investigacions despertaven l'interès de molts grups. Cuéllar, cineasta català que viu entre Barcelona i Ciutat de Mèxic, es va interessar per la història de Grinberg i va decidir investigar la seva vida i la seva desaparició.

El resultat: aquest interesant documental, que mostra la fascinació que des d'un primer moment va despertar en el director la figura d'aquest home, que va dedicar la seva carrera estudiar fenòmens com el xamanisme mexicà, la consciència, disciplines orientals, la meditació i l'ús de la telepatia.

Durant set anys, Cuéllar ha investigat i construït un thriller, que reconstrueix els últims dies abans de la seva desaparició, i ens ofereix proves desconegudes fins ara. No obstant això, el misteri es manté, però el viatge resulta apassionant.

Les entrades per a la pel·lícula, que es projectarà en versió castellana, es poden adquirir des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 31 Agost 2022
  • Comparteix