Tornar

Fotograma de la pel·lícula The Clock amb Judy Garland

Homenatge a Judy Garland

La Filmoteca de Catalunya projecta The Clock (1945), dirigida pel seu marit, Vincente Minnelli.

Primera pel·lícula no musical de Judy Garland, The Clock és la història d'una complicada relació que lluita contra el pas del temps.

La projecció de la pel·lícula s'engloba dins del cicle Farien cent anys, amb el qual la Filmoteca de Catalunya ha volgut recordar algunes de les actrius i actors (i també directores i directors) que van néixer el 1922, un any molt fructífer, ja que, entre altres, també destaquem als cineastes Arthur Penn (director de Bonnie & Clyde, que es projecta el dissabte 20 d'agost a les 21.00 h) o Blake Edwards, així com actrius tan conegudes com Veronica Lake, Ava Gardner o Doris Day.

Mare de l'actriu Liza Minnelli, Judy Garland és una icona i una de les més recordades del Hollywood clàssic. La seva vida privada no va estar exempta de polèmica per les seves addiccions i les constants depressions. Va començar sent una nena, actuant des dels anys 30, però va aconseguir la fama pel seu personatge de Dorothy a El mag d'Oz (1939). Avui dia, aquesta actriu s'ha convertit en una icona per a la comunitat LGBTQ+, bàsicament per la tràgica història de la seva vida.

The Clock és la història d'una història d'amor a Nova York en temps de guerra. Minelli ens presenta un soldat originari d'un petit poble, anomenat Joe Allen (Robert Walker), que està de permís. Ha decidit visitar la ciutat de Nova York per primera vegada. 

Quan Alice Mayberry (Judy Garland) es trenca el taló d'una de les seves sabates, el soldat l'ajuda. Des del principi les seves mirades es creuen i ens adonem que entre ells ha sorgit una atracció instantània que acabarà en amor. Però ell ha de tornar al front, així que, des de llavors, la seva història es converteix en una carrera contra rellotge que acaba quan decideixen casar-se quan únicament els queden un parell d'hores junts.

Les entrades poden adquirir-se per divendres 19 d'agost o per dimarts 23 d'agost.

Data de publicació: Dimarts, 16 Agost 2022
  • Comparteix