Tornar

Un actor disfressat amb la roba de dormir que duu el senyor Scrooge en un moment de la funció

Un clàssic nadalenc, explicat amb música i dibuixos sobre la sorra

El Conte de Nadal de Charles Dickens arriba al Gran Teatre del Liceu, adreçat al públic familiar.

Ja sabeu qui és el senyor Scrooge? Si el nom us fa pessigolles a la memòria potser és que algun cop us han explicat la història d'aquest home, ric i miserable, que la nit de Nadal es troba amb un fantasma amb el qual ajusta els comptes de la seva pròpia vida. Els dies 16 i 17 de desembre, al Liceu us tornen a explicar la història, un clàssic nadalenc, narrat d'una manera diferent, amb música... i amb sorra.

La història, que es va publicar per primera vegada l'any 1843 en la versió original anglesa, és força coneguda: Ebenezer Scrooge, un home ric i solitari a qui no li agrada gens el Nadal, que explota sense escrúpols el seu treballador i que no estima res ni a ningú si no fa créixer la seva fortuna, rep durant la nit la visita del fantasma d'un antic soci, en Jacob, ja difunt, que l'adverteix sobre l'excessiva dedicació al treball i la poca atenció que l'avar dedica a les persones. El fantasma anuncia a Scrooge que aquella nit el vindran a veure tres fantasmes més: els dels Nadals passats, presents i futurs. 

El que li mostraran aquests tres fantasmes transformarà per sempre més un vell avar en un ancià dolç i generós que respira amabilitat i, finalment, ha integrat perfectament l'esperit de Nadal en la seva existència.

Fins aquí la història original, però en aquesta ocasió us l'explicaran d'una manera diferent. En David Pintó, responsable de l'adaptació del text i de la coordinació escènica, i l'Albert Guinovart, responsable de la composició musical i de la interpretació a piano, són els autors d'aquesta versió, que dirigeix Josep Vila Jover

Us l'explicaran amb la música que fa l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, la interpretació som a solista de la soprano Ana San Martín i la participació de l'actor i cantant Albert Mora.

Ells, amb la participació de músics del Conservatori del Liceu i amb les veus dels nois i noies del Cor Infantil Amics de la Unió, us explicaran aquesta història en la qual els artistes es combinaran amb les projeccions dels dibuixos sobre la sorra que fa Borja González (de la Cia. Ytuquepintas, que possiblement heu vist més d'un cop). Ell, amb una habilitat gairebé màgica, crearà unes imatges gràcies a les quals anireu seguint la història.

Si no us voleu perdre un clàssic nadalenc explicat d'una altra manera, veniu a veure El Conte de Nadal de Charles Dickens, però abans consulteu al web del Gran Teatre del Liceu tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Divendres, 08 Desembre 2023
  • Comparteix