Tornar

Quadre de Marc Chagall, ‘Le reve’, 1980. Hi apareixen dues persones estirades, l’una agafa a l’altra. Tambe, hi surten dos arbres florits.

El color dels somnis de Chagall

El Palau Martorell presenta una exposició de l’artista amb una selecció de cent vuitanta-una obres que podreu visitar fins al març. 

Arriba a Barcelona una mostra única d’un dels artistes més reconeguts, influenciat pel cubisme, el fauvisme i el surrealisme: Marc Chagall (Bielorússia, 1887—França, 1985). El Palau Martorell acull la mostra Marc Chagall. El color dels somnis, des del 31 d’octubre fins al 24 de març, comissariada per Lola Durán. Si voleu submergir-vos en l’univers del pintor i descobrir vint-i-cinc peces que no s’han vist fins ara a Espanya, no dubteu a visitar-la.

L’exposició presenta una acurada selecció de cent vuitanta-una obres que recorren de manera exhaustiva la trajectòria artística de Chagall, un artista amb un estil distintiu i inclassificable. La mostra és un recorregut de cinquanta anys de l’obra del pintor i s’ha estructurat amb apartats dedicats als grans temes que van interpel·lar-lo i preocupar-lo al llarg de la seva vida.

Així doncs, podreu explorar els records de la infància de Chagall, marcats pels ritus i les tradicions russes i jueves. També hi ha una secció dedicada a la profunda espiritualitat de l’artista, de la qual van sorgir creacions de gran intensitat, i en destaquen les obres relacionades amb la Bíblia, com el llibre de l’Èxode. A més, trobareu un espai dedicat a la literatura, que va ser essencial per a la seva vida, així com la relació amb escriptors i editors, o els projectes com a il·lustrador de textos. I, tot això, sense oblidar la fascinació pel circ, així com la passió per París, la ciutat que el va acollir quan va arribar-hi de l’actual Bielorússia, abans de l’esclat de la Primera Guerra Mundial. I, per descomptat, la qüestió de l’amor, que per a l’artista era el sentiment que donava sentit a la vida i, també, a l’art. 

Si voleu endinsar-vos en els somnis de Marc Chagall (a la imatge, l’obra Le réve, 1980, VAGAP) teniu pendent una cita amb l’exposició Marc Chagall. El color dels somnis. Podreu visitar-la del 31 d’octubre fins al 24 de març, de dilluns a diumenge, de 10 h a 20 h. El preu de l’entrada general és de 14 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Palau Martorell

Data de publicació: Dilluns, 30 Octubre 2023
  • Comparteix