Tornar

Fotografia dels actors en el muntatge “La maquina Hamlet”, de Heiner Müller.

La companyia Projecte Ingenu dona vida a la versió de Heiner Müller sobre “Hamlet”

Marc Chornet Artells dirigeix l’espectacle teatral La màquina Hamlet, obra del dramaturg i escriptor alemany.

La Sala Artrium presenta un dels textos més emblemàtics del teatre contemporani europeu, una producció a càrrec del col·lectiu Projecte Ingenu. Deu anys després de representar al teatre de l’Eixample el seu primer espectacle, la tragèdia més coneguda de William Shakespeare, Hamlet, la companyia s’enfronta a La màquina Hamlet (1977), la versió personal de Heiner Müller, amb traducció de Maurici Farré. Si voleu visitar l’obra, podeu fer-ho del 22 de març al 28 d’abril.

Al muntatge teatral del dramaturg alemany, Hamlet s’interpreta a si mateix en un intent desesperat de trobar sentit a la seva existència. Ara, però, no som a l’època de Shakespeare, així que el príncep de Dinamarca s’interpreta a si mateix en el present immediat, des de la problemàtica contemporània; en el present dels espectadors i les espectadores, ara i aquí, davant vostre. 

Hamlet en aquesta representació infinita, encarnat per l’actor Xavier Torra Xuriguera, ha acabat amb totes les corts reials de Dinamarca, amb tots els governs del món, com també amb els sistemes econòmics i les ideologies. Però, tot i aquests canvis res té sentit. Hamlet intenta lluitar contra aquesta última evidència: el fet que res té sentit, ni n’ha tingut, ni en tindrà. 

Mentre afloren els pensaments d’aquest personatge desesperat, hi ha una figura essencial sobre l’escenari. Es tracta d’Ofèlia, representada per Anna Pérez Moya (a la fotografia de David Ruano), la seva víctima. A diferència de Hamlet, ella sí que troba una causa, un sentit, un propòsit: s’allibera del seu rol de víctima i maleeix tot allò que l’ha oprimida. El món ha canviat i, en aquest cas, la protagonista és l’Ofèlia. 

No us perdeu l’espectacle La màquina Hamlet, de Heiner Müller, la proposta teatral que parteix  del clàssic de Shakespeare, amb representacions de dimecres a diumenge. L’horari de les funcions és a les 20 h i els diumenges a les 18.30 h. El preu de l’entrada en línia és de 18,40 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la Sala Atrium

Data de publicació: Dimarts, 19 març 2024
  • Comparteix