Tornar

Aquiles Báez

Concert en record del guitarrista i compositor Aquiles Báez

El veneçolà va fer la seva darrera actuació a Barcelona el passat 1 de setembre, onze dies abans de morir.

Casa Amèrica Catalunya organitza un concert per homenatjar i recordar el guitarrista i compositor veneçolà Aquiles Báez, mort el passar 12 de setembre a Aquisgrà, Alemanya, en el decurs d'una gira per Europa. Es dona el cas que Báez havia actuat a Barcelona només onze dies abans, l'1 de setembre, i alguns dels músics que pujaran a l'escenari en el recital d'homenatge van compartir amb el veneçolà aquella actuació. El concert tindrà lloc a la Sala Sandaru del Centre Cívic Parc Sandaru el 9 de desembre, i començarà a les 18.30 h. Es vol que sigui un recital intimista, en què s'alternaran composicions de Báez amb l'explicació d'anècdotes per part d'algunes persones que el varen conèixer.

L'acte portarà per títol De tus hermanos, en referència a una de les composicions més conegudes de l'homenatjat, A mis hermanos, dedicada en el seu moment als seus germans Gustavo i Julio. La direcció musical de l'espectacle anirà a càrrec de María Elena Medina, que també tocarà el violoncel i la viola de gamba i hi posarà la veu. L'acompanyaran fins a 13 músics, entre els quals els guitarristes Gabriel Dávila i Carlos Cruz i el pianista Guillermo Machado.

Aquiles Báez va néixer a Caracas el 1964 i va enregistrar 17 discos en solitari i col·laborar en més de 200 gravacions d'altres artistes. Va compartir escenari amb músics com el cubà Paquito D’Rivera, el jazzista nord-americà John Patitucci o el jazzista fusió camerunès Richard Bona, entre molts d'altres. Virtuós de la guitarra, tant podia tocar jazz com bossa nova com música tradicional del seu país. 

Les entrades per al concert d'homenatge, al preu de 10 €, es poden adquirir anticipadament. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 02 Desembre 2022
  • Comparteix