Tornar

Conferència 11 de setembre

Les lluites obreres, protagonistes de la conferència de l'11 de Setembre

Carme Molinero impartirà la xerrada el dia 8 de setembre al Saló de Cent a partir de les 18 h

Durant tot el segle XX el moviment obrer va tenir una importància crucial a l'hora de configurar les transformacions socials més importants i també en el camí per a l'obtenció de la democràcia. Tant si parlem dels períodes en què els moviments socials van estar proscrits de la legalitat com també de les etapes en què es van integrar en l'ordre establert, les lluites obreres sempre han sigut un motor important que ha permès a la societat avançar cap a camins de transformació. Tot aquest bagatge serà analitzat durant la tradicional conferència de l'11 de Setembre, que tindrà lloc el dia 8 de setembre a les 18 h al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Les lluites obreres i la democràcia a la segona meitat del segle XX és el títol de la conferència que impartirà Carme Molinero, catedràtica d'Història Contemporània i directora del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica, CEFID, a la UAB. Molinero és, a més, una especialista en la història social i política del període que va des de la instauració del règim franquista fins a l’etapa de la Transició i la democràcia posterior. Habitual col·laboradora de diversos mitjans especialitzats, ha participat en més d'un centenar d'obres col·lectives que tracten el tema analitzat.

Per a la conferència no cal invitació ni inscripció prèvia, tot i que l'aforament és limitat a la capacitat del recinte del Saló de Cent.

Conferència de l'11 de Setembre
Data: 8 de setembre.
Espai: Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.
Preu: gratuït.

Data de publicació: Dijous, 01 Setembre 2016
  • Comparteix