Tornar

L'artista retratada en una imatge de promoció d'un espectacle anterior tumbada i amb el cabell deixat anar

Consciència de classe, adolescència i sexe, segons Juana Dolores

L'artista mostra una creació audiovisual elaborada amb alumnes d'un institut barceloní.

Quina consciència de classe pot tenir una persona adolescent en el món en el qual vivim avui? Quina percepció té del sexe? Si voleu saber-ho, haureu de venir a veure When I Hear A Teenager Talking About True Love, una creació audiovisual a càrrec d'una coneguda poeta i dramaturga i un seguit de joves estudiants que han tingut un primer contacte amb el món de la creació. Del 6 al 20 de juny, al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa

L'obra és una de les propostes que van néixer del projecte EN RESiDÈNCiA, que proposa a un seguit d'estudiants d'ESO de centres educatius diferents de Barcelona treballar en la creació d'una peça artística de manera conjunta amb un creador o creadora de la ciutat.

Així va arribar Juana Dolores (a la imatge, en una fotografia de promoció d'Amanda G. Eleuteri de l'espectacle HIT ME IF I’M PRETTY o la princesa moderna) a l'Institut Escola Eixample on, amb els i les alumnes de tercer d'ESO, ha creat una peça audiovisual que ara podrem veure i que ens posa en contacte directe amb el món de les persones adolescents del nostre temps.

Veniu a l'Espai X del centre i podreu veure una creació que pren com a punt de partida dues obres cinematogràfiques. Una és Comizi d’amore (1964; "Enquesta sobre l’amor"), de Pier Paolo Pasolini, en la qual el cineasta i escriptor plantejava un seguit de qüestions sobre sexe, amor i moral a un seguit de ciutadans italians. L'altra és el documental del 1984 D’amore si vive (1984; "D’amor es viu"), de Silvano Agosti, en el qual personatges diversos (una mare, una prostituta, un drogodependent, una persona de gènere no binari...) parlen de l'amor, la tendresa i la sexualitat.

A partir de l'estructura que marquen aquests dos films, Juana Dolores ha entrevistat tot de nois i noies en un seguit de xerrades que ens obren una porta a les seves conviccions, la seva consciència de classe, les coses que consideren més importants i la manera en què conceben l'amor i les relacions sexuals.

Tot, a càrrec d'una artista que treballa entre la intersecció entre la ideologia i la bellesa. Ha publicat Bijuteria (56a edició del premi de poesia catalana Amadeu Oller, 2020) i I SI UNA NACIÓ DESFILANT PER UNA CATIFA VERMELLA –rèquiem català– (2023). En teatre ha escrit, interpretat i dirigit # JUANA DOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari *(2019) i HIT ME IF I’M PRETTY o la princesa moderna (2022; a la foto).

Si voleu conèixer el món de l'adolescència de prop, veniu a veure When I Hear A Teenager Talking About True Love al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, però abans consulteu al web la informació sobre la proposta.

Data de publicació: Dilluns, 03 Juny 2024
  • Comparteix