Tornar

Imatge gràfica de la convocatòria de les Beques Montserrat Roig

Ja podeu presentar-vos a la convocatòria de les Beques Montserrat Roig

Estan destinades a autores i autors amb un projecte d'escriptura de ficció o no-ficció que tingui relació amb la ciutat de Barcelona.

Aquest 27 de desembre s'ha obert el termini per sol·licitar una Beca Montserrat Roig. En poden ser beneficiàries les persones autores d’obres literàries, escriptores, poetes, traductores, i/o periodistes, de qualsevol nacionalitat i que tinguin com a mínim una obra publicada amb el seu nom i que tingui el seu ISBN corresponent. Els dramaturgs no són objecte d’aquestes bases.

Per optar a les beques, han de presentar un projecte d'escriptura de ficció (poesia, narrativa) o no-ficció (assaig, crònica) que tingui relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli. Aquelles persones becades rebran 1.500 € al mes durant dos mesos i disposaran d’un espai de treball per desenvolupar un projecte d’escriptura. La dotació, per tant, de cadascuna de les beques serà de 3.000 €. Els espais de feina disponibles estan dins els següents equipaments:

- MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura
- Biblioteca de Catalunya
- Reial Acadèmia de Bones Lletres
- Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
- Fundació Joan Miró
- Biblioteca Nou Barris
- Biblioteca Francesca Bonnemaison
- Castell de Montjuïc
- Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
- Museu Picasso

L’espai de treball estarà disponible en dos períodes al llarg de l’any: entre els mesos de març i juny del 2022 (torn de primavera), i els de setembre i novembre del 2022 (torn de tardor).

Es concediran un màxim de 20 beques. Per poder-hi optar, cal ser major de 18 anys i no haver estat premiat amb una Beca Montserrat Roig en els anteriors cinc anys.

Les Beques Montserrat Roig les posa en marxa el programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, i el termini per presentar la sol·licitud en la present edició finalitzarà el 27 de gener. Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 27 Desembre 2021
  • Comparteix