Tornar

Panoràmica del barri d'El Besòs i el Maresme

Oberta convocatòria per a la selecció del projecte de definició i disseny del pla d’intervencions d’art urbà per al barri del Besòs i el Maresme

Les sol·licituds es poden presentar fins al 13 de desembre de 2022.

L’Institut de Cultura de Barcelona, l’Institut Municipal d’Urbanisme i el Districte de Sant Martí obren la convocatòria per a la selecció del projecte de definició i disseny del pla d’intervencions d’art urbà per al barri del Besòs i el Maresme. La proposta ha de definir un criteri conceptual i de comissariat propi, i ha d'integrar les perspectives urbanística, arquitectònica i artística. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 13 de desembre de 2022.

La convocatòria planteja desenvolupar el projecte amb una perspectiva multidisciplinar —preferentment en equip o col·lectiu— i que pugui articular una proposta global i coherent de possibles actuacions artístiques en un grup d’edificacions del barri del Besós i el Maresme, determinats prèviament per l’Institut Municipal d’Urbanisme. Ha de formular-se seguint els següents eixos:

- art a l’espai públic: reforçant la intenció de resignificació dels espais públics a través de l’art,

- memòria: reconeixent la identitat del territori sobre el qual s’intervindrà,

- comunitat: mantenint complicitats amb el teixit comunitari del barri.

Els equips interessats hauran d'omplir el formulari de participació que trobaran annex a les bases de la convocatòria. Hauran d'adjuntar la següent documentació:

- presentació del projecte, de composició i contingut lliure, en format làmina A3,

- breu explicació esquemàtica del desenvolupament tècnic i metodològic a aplicar per a la realització de la projecte,

- memòria de la trajectòria i experiència de l’equip (màxim dues cares d’A4),

- dues fitxes d’experiències existents a nivell internacional que puguin ser inspiradores d’aquest tipus d’intervenció d’art urbà (1 cara d’A4 per cadascuna de les experiències).

Es poden presentar a l'Oficina Ciutadana de la Cultura (OCCU), demanant cita prèvia, o bé telemàticament a través de l’Oficina Virtual de tràmits de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona.

La selecció de projectes es farà en dues fases:

- Valoració de tots els projectes presentats i preselecció de tres per part del jurat.

- Entrevista en la qual els equips dels tres projectes preseleccionats hauran de defensar el seu projecte.

El jurat farà la valoració en funció de:

- La composició, característiques i experiència dels equips en projectes d’art urbà similars al de l’objecte de la present convocatòria, amb un màxim de 40 punts.

- La qualitat del projecte presentat en funció als criteris d’innovació, visió curatorial, viabilitat tècnica, sostenibilitat i la resta de criteris descrits a les bases, amb un màxim de 60 punts.

Per a més informació, consulteu les bases de la convocatòria.

Data de publicació: Dijous, 24 novembre 2022
  • Comparteix