Tornar

Corpus 2020 a través de web i xarxes socials

El Corpus de Barcelona celebra el seu 700 aniversari amb una programació especial online

Entre els dies 11 i 14 de juny, via web i xarxes socials, es podran veure diferents activitats i propostes al voltant d’aquesta celebració i gaudir-ne.

Aquest no serà un Corpus Christi com el dels darrers anys. El coronavirus farà que totes les activitats siguin telemàtiques i, per això, l’Ajuntament ha treballat amb diferents entitats per oferir una celebració a les xarxes atractiva, completa i fidel a la tradició.

El gruix de la programació tindrà lloc entre l’11 i el 14 de juny, tot i que els dies previs ja hi haurà algunes activitats, i l’inici i el final els marcaran les campanes del Pi i la Catedral.

Les activitats es difondran via web i xarxes socials: a banda del tradicional Ou com Balla des de la Catedral, hi haurà càpsules amb curiositats, entrevistes, taules rodones i presentacions, algunes en directe. Destaquen propostes com l’exposició “Corpus a Barcelona”, que explica l’origen dels elements festius i, a banda, les famílies podran crear la seva pròpia cercavila amb “El Joc del Corpus de Barcelona”.

Es presentarà virtualment el llibre “Corpus, la festa de les festes”, d’Amadeu Carbó, i torna, ara en versió virtual, la Ruta del Corpus de Barcelona ,amb l’Associació Joan Amades. L’Arxiu Històric prepara una pàgina web amb documents històrics i un muntatge visual de la història de l’Ou com Balla.

Diferents entitats també acostaran les seves propostes a través de les xarxes: es podran veure iniciatives de les Catifaires del Raval, els Catifaires de Gràcia, els Gegants de la Ciutat o els Gegants del Pi.

Les festes es clouran el diumenge 14 de juny, amb un concert de l’orgue de la Catedral.

La programació i la història del Corpus a la ciutat es podran consultar en aquesta pàgina web.

 

Data de publicació: Dimarts, 02 Juny 2020
  • Comparteix