Tornar

Un grup de minotaures en una banyera observats per un col·lega assegut en una cadira a l'altra banda de l'estança

Les criatures fantàstiques d'Ivan Maestre, a Chez Xefo

L'espai d'art del Poblenou acull l'exposició Arma blanca.

Minotaures a la banyera, encaputxats amb panxes prominents, éssers sense cap que s'abracen... Potser heu somiat algun cop amb criatures com les que imagina l'escriptor i artista Ivan Maestre Cuscó. Fins al 31 de gener, ens mostra a Chez Xefo fins a on arriba la seva fantasia en l'exposició Arma blanca.

En la persona d'Ivan Maestre coincideixen dos talents: el literari i el plàstic, una circumstància feliç que ha dut a aquest autor, nascut a Barcelona l'any 1985, a crear obres com Los amantes de la Mancha una versió singular d'El Quixot convertida en dibuixos acompanyats de text en vers. D'aquesta manera relatava d'una manera diferent i més romàntica la relació entre el famós cavaller i Sancho, el seu escuder.

Aquella obra estava ja poblada, entre molts altres personatges, per angelets de formes arrodonides que disparaven sagetes amoroses i que ens recorden altres criatures imaginades per l'autor. Els hem vist en exposicions com Abismo, que es va inaugurar fa uns anys, també a Chez Xefo i on l'autor ens mostrava la fi del món en dibuixos.

Els mateixos personatges (monstres, criatures fantàstiques, espectres inquietants) apareixen a Arma blanca, una tria d'imatges en les quals trobem figures impossibles, uns monstres que s'abracen en postures afectuoses o uns éssers potser nascuts de la mitologia, però en actituds humanes.

I és que l'artista ens provoca de vegades el somriure, però sempre ens deixa un pòsit d'intranquil·litat, per més que les obres siguin de colors vius i presentin una tensió cromàtica marcada. Tot, en unes escenes que fins i tot semblen clàssiques i ens fan pensar en obres mestres de la pintura.

Si voleu conèixer les criatures extraordinàries d'Ivan Maestre Cuscó, teniu una cita a l'exposició Arma blanca, però abans de venir consulteu al compte d'Instagram de Chez Xefo tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dilluns, 23 Gener 2023
  • Comparteix