Tornar

Parc del Laberint d'Horta

Cuidem Barcelona

Diversos equipaments ambientals organitzen propostes sobre la sostenibilitat i la natura de la ciutat.

El passat i el present hídric, la integració de la natura amb l’entramat urbà, els espais verds, la biodiversitat o el nostre impacte ecològic són alguns dels temes centrals de les activitats que la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona ha organitzat des de març fins ben entrada la primavera. Emmarcades en el nou pla de manteniment Cuidem Barcelona i agrupades al lloc web de La Fàbrica del Sol, les propostes ens donen les claus per canviar la nostra forma de consumir, repensar els nostres hàbits quotidians i, de retruc, millorar la qualitat de vida a la ciutat.

Visites, xerrades, taules rodones, tallers, rutes i accions ciutadanes componen el programa. Amb, les visites podreu mirar amb uns altres ulls algunes zones verdes de Barcelona. Així, per exemple, diverses rutes us portaran a conèixer el passat industrial que s’amaga rere al Parc de Diagonal Mar, a seguir el recorregut que feia l’aigua des de Montcada, passant per l’antic poble de Sant Andreu de Palomar fins a abastir Barcelona, o a l’interior d’una Cabina de Control Atmosfèric per reflexionar sobre l’impacte de la contaminació de l’aire en la nostra salut. Així mateix, les rutes us permetran descobrir la fauna i la flora d’espais verds com Collserola, el Parc del Laberint o els jardins de l’Esquerra de l’Eixample, però també la biodiversitat fossilitzada i no tan visible present en determinades façanes d’edificis barcelonins.

Les xerrades i taules rodones us conviden a aprofundir en alguns d’aquests temes, com ara el problema de la contaminació atmosfèrica i acústica a Barcelona, però també us presenten experiències inspiradores per tendir cap a un consum més responsable i a un model d’economia circular, fomentar les tecnologies ecològiques i minimitzar els residus amb pràctiques com ara el compostatge. I per posar en pràctica alguns d’aquests coneixements i explorar la natura des d’altres perspectives, els tallers ens ensenyaran a obtenir imatges de plantes amb la tècnica fotogràfica de la cianotípia, a crear elements de decoració per a festes amb materials naturals generant pocs residus i a ballar sense generar soroll que faci la guitza al veïnat.

Participeu en les propostes de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona i trobeu maneres de cuidar la vostra ciutat. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 02 març 2022
  • Comparteix