Tornar

Un moment de la representació amb les intèrprets tocant instruments de vent

Cuina, aire i possessions fantasmals al Mercat

Els espectacles Beytna, Médium i This is not (an act of love & resistance) obren la temporada a la casa barcelonina de la dansa i el moviment.

Després de l'estiu, el moviment torna al Mercat de les Flors, l'exitós equipament que s'ha convertit en un dels grans centres de producció i difusió de les arts del moviment a la ciutat. Obren temporada amb tres espectacles a càrrec del coreògraf libanès Omar Rajeh, la catalana Núria Guiu amb la finlandesa Ingri Fiksdal i la coreògrafa, ballarina i performer Aina Alegre.

La primera arribarà a escena el dia 27 de setembre, quan podrem veure una funció de Beytna. És un muntatge força especial en el qual Omar Rajeh s'envolta de coreògrafs i músics amics, en una peça molt festiva en la qual tots conversen, beuen, riuen, ballen i cuinen plegats. 

Els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, serà el moment de Núria Guiu i Ingri Fksdal, autores de Médium, una peça, molta atenció, amb fantasma coreogràfic inclòs. I és que les artistes presenten un cos (el de Núria Guiu ballant una composició d'Stephen O'Malley) posseït pels arxius culturals, personals i virtuals. Aquí el fantasma és metàfora dels moviments d'altres temps, però també de l'aventura d'endinsar-se en un món invisible, el de la coreografia, per fer-la emergir al món real en forma de dansa.

Torneu, finalment al Mercat de les Flors els dies 5 i 7 d'octubre i podreu veure This is not (an act of love & resistance), una de les creacions coreogràfiques que no us hauríeu de perdre, si no és que ja la vau veure en l'última edició del Grec Festival de Barcelona. És obra d'Aina Alegre, una ballarina i coreògrafa catalana que viu amb un peu a França i que, amb una carrera internacional brillant, ara s'acaba de convertir en codirectora, amb l’intèrpret Yannick Hugron, del Centre Coreogràfic Nacional de Grenoble.

Ella ens presenta una coreografia creada i concebuda amb les intèrprets Maria Astallé, Maria Cofan, Cosima Grand, Hanna Hedman, Kotomi Nishiwaki, Maria Puertas, Gwendal Raymond, Julia Soler i Asha Thomas. Són quatre instrumentistes de vent metall i cinc ballarines encarregades de protagonitzar una reflexió en la qual té molt a veure aquest aire que ens envolta, que omple els nostres pulmons i que fem desplaçar a cada moment amb el nostre moviment. Aquí, les nou intèrprets es mobilitzen igual que ho fa l’aire i repeteixen els moviments de la mateixa manera que es repeteix la respiració.

Si no us voleu perdre les primeres propostes artístiques de la temporada de dansa, veniu al Mercat de les Flors, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dijous, 21 Setembre 2023
  • Comparteix