Tornar

Un grup de ballarins i ballarines africans en plena interpretació d'aquesta coreografia de dansa contemporània

Dansa, mites bíblics i una tria de grans veus femenines, en la tercera setmana del Grec

Diversa i plena d'atractius, la programació del Grec 2021 Festival de Barcelona entra en la tercera setmana amb propostes de dansa, un gran espectacle que omple un mite bíblic de referents africans i un cicle de recitals protagonitzat per veus de dona.

Tot passa en un Grec Festival de Barcelona que inclou espectacles de dansa, música, circ i teatre i que, en aquesta edició, tanca un viatge al voltant del món que el porta a centrar l'atenció en les escenes i els talents africans o procedents de la diàspora africana.

Així, aquesta setmana, podrem veure propostes de dansa contemporània com la que ens porta Faso Danse Théâtre, una companyia amb seu a Bèlgica i les arrels a Burkina Faso liderada pel coreògraf Serge Aimé Coulibaly. A Wakatt (22 i 23 de juliol, al Teatre Grec; a la imatge. Foto: Sophie Garcia) ens parlen sobre migracions i sobre la violència que desferma la por al qui és diferent. Ho fan utilitzant els llenguatges de la dansa i la música. És una creació de Coulibaly, un artista entre dos mons que beu de la tradició i la realitat africanes, però que s'ha format amb grans de la dansa contemporània europea com Alain Platel o Sidi Larbi Cherkaoui.

Mites revisitats

Wakatt és un dels espectacles de tema africà del festival, com ho és la mostra de teatre musical centrada en la figura de Winnie Mandela Dear Winnie (14 i 15 de juliol, al Teatre Lliure Montjuïc), o com ho és Samsó, l'espectacle que podrem veure al Teatre Lliure Montjuïc el 18 i 19 de juliol i que firma Brett Bailey, un artista sud-africà que en diverses ocasions, com fa ara, pren mites de la cultura occidental i els omple de referents africans. A Samsó, revisita el mite de Samsó i Dalila i el col·loca en una realitat distòpica.

La dansa contemporània està ben representada en una setmana en la qual tant podrem veure el Centro Coreográfico María Pagés preguntant-se sobre la recerca de la felicitat (13 i 14 de juliol, al Teatre Grec) a Paraíso de los negros, però també un jove coreògraf independent, Jesús Rubio Gamo, que és un dels més interessants i aplaudits de l'escena europea actual. Ell porta al Mercat de les Flors (del 20 al 22 de juliol) Acciones sencillas, una recerca en els codis del moviment que promet ser tota una experiència per als espectadors i espectadores.,

Qui busqui un espectacle per veure en família, trobarà a La motxilla de l'Ada, una creació de Teatre al Detall (del 13 al 15 de juliol al Sant Andreu Teatre) un conte sobre identitats sexuals a propòsit de la història d'una nena trans.  

Visiteu aquests dies el CCCB i, mentre recorreu les sales, podreu gaudir també d'una instal·lació performativa que trenca els límits de la representació portant el teatre al museu i fent-vos assumir la personalitat de personatges diversos. És Urban Nature (per a espectadors i espectadores de més de 18 anys), on entendreu millor el funcionament d'una gran ciutat i, en concret, com es viu, com s'hi treballa i com es protesta. És una creació del col·lectiu alemany Rimini Protokoll que podreu veure fins al 19 de setembre.

Veus de dona a la sala BARTS

Recordeu que enguany podeu gaudir encara de dos muntatges reprogramats del Grec 2020 que no es van poder veure en el seu moment a causa de la pandèmia. Són Una galaxia de luciérnagas, creació d'Aina Tur que teniu al Maldà  fins al 25 de juliol, i la versió lliure de La gavina que el director Àlex Rigola porta a La Villarroel fins a l'1 d'agost. De la mateixa manera, el conegut col·lectiu escènic T de Teatre celebra aquests dies el trenta aniversari portant un cop més a escena Delicades (del 15 de juliol al 8 d'agost, al Teatre Goya), una història plena d'emocions i humor, feta de moltes petites històries.

Finalment, us recomanem especialment posar-li música a la setmana assistint a algun dels concerts que formen part del cicle Veus que es fa durant aquesta edició del Grec a la sala BARTS i que aplega una tria especialment reeixida de veus de dona entre les quals la de la cantant Malika Tirolien, una de les ànimes de Bokanté (13 de juliol), el grup que forma amb el nord-americà Michael League (Snarky Puppy); però també la proposta plena de talent d'Imany, que a Voodoo Cello (20 de juliol), repassa amb vuit violoncels i la seva veu els grans moments de la història del pop. El cicle inclou una actuació de Lídia Pujol (Conversando con Cecilia; 21 de juliol) i del grup Itaca Band (Gira A-Simptomàtica; 30 de juliol).

Si no us voleu perdre alguns dels millors espectacles del Grec 2021 Festival de Barcelona, estigueu al cas de la programació de la tercera setmana del festival, però abans consulteu tota la informació sobre els espectacles al web.

Data de publicació: Dimarts, 06 juliol 2021
  • Comparteix