Tornar

Una dona d'edat i una de madura miren cap al cel mentre una nena mira directament a l'espectador en la il·lustració creada per David de las Heras

David de las Heras firma el cartell de la Mercè 2022

L'artista David de las Heras ha creat un cartell per a la festa major en el qual mostra tres barcelonines de generacions diverses unides per la Mercè.

Quantes Mercès heu viscut durant la vostra vida? Segur que hi pensareu mentre us mireu el cartell d'enguany, la nova creació d'un artista de Bilbao convertit en barceloní d'adopció que mostra tres figures femenines gaudint de la festa. És la imatge d'una gran celebració que, del 23 al 26 de setembre, omplirà la ciutat de música, arts de carrer, circ, tradicions populars i moltes propostes més.

El cartell és obra de David de las Heras, un il·lustrador i pintor basc que segur que coneixeu, perquè les seves creacions, retrats realistes i amb profunditat psicològica, entre un estil gràfic contemporani i la tradició pictòrica clàssica, s'han vist en cartells de campanyes ciutadanes, anunciant grans esdeveniments, en portades de llibres o en publicacions estatals i de l'estranger com Financial Times, The Economist o Die Zeit. Va venir a Barcelona per estudiar a l'Escola Massana, va anar a viure una temporada a Madrid i ha acabat tornant a la capital catalana, on enguany ha creat la imatge de la festa major.

Quina Mercè ens presenta l'artista? Doncs una Mercè que lliga vides i, com si fos una sastressa experta, cus generacions de barcelonins i barcelonines. I és que, si us mireu la imatge del cartell d'enguany, potser hi veureu una mare, una filla i una neta, totes tres embadalides en la contemplació d'alguna de les moltes activitats de la festa. O potser hi veureu una mateixa barcelonina que viu la festa com a nena, com a adulta i com a dona d'edat avançada.

En qualsevol cas, la Mercè apareix com un element que dona unitat a una vida o bé que uneix generacions diverses en el seu amor per la ciutat, una Barcelona que envolta les protagonistes de la imatge amb referències als edificis i a les tradicions més representatives.

El cartell, creació d'un artista que treballa com a il·lustrador, però que també ha mostrat els seus olis en galeries de moltes ciutats de l'estat i de països com Alemanya i Portugal entre altres, es completa amb una recerca tipogràfica realitzada per Arauna 131, és a dir, la unió dels estudis de disseny gràfic Arauna Studio i 131gd.

Ells han examinat les tipografies utilitzades històricament en els cartells de la festa i n'han recuperat algunes, convenientment revisades, per tal de conferir al conjunt un aire de modernitat i, a la vegada, fer referència al passat. És l'acompanyament ideal per a una il·lustració que sembla unir passat, present i futur.

Recordeu que, si voleu saber més sobre el cartell i sobre algunes de les activitats del programa que es donarà a conèixer pròximament, podeu consultar el web de la Mercè.

 

Data de publicació: Dijous, 21 juliol 2022
  • Comparteix