Tornar

Detall d'un dels quadres de l'exposició.
Guineu, per David Morago.

David Morago presenta la seva obra recent a la Pigment Gallery

El gabinet científic és el leitmotiv d’aquesta exposició, la segona de l’artista a una galeria compromesa amb els temes socials i la creació contemporània.

L’any 2019, poc abans de l’esclat de la pandèmia, la Pigment Gallery va exposar per primera vegada un pintor que troba en el medi natural la seva inspiració. Parlem de David Morago, un artista l’obra del qual recull naturalesa i fauna d'un gran realisme, color i vida d'una manera molt personal, presentant curiositats a l'espectador a través d'una càmera de la natura i de les meravelles d'objectes del món natural. És el seu peculiar ‘gabinet de curiositats’, relacionat amb la pràctica renaixentista de col·leccionar i exhibir pintures juntament amb minerals, espècies botàniques i zoològiques. L'artista uneix aquests dos conceptes per crear la seva pròpia càmera de les meravelles, una mena de museu de ciències i biologia.

Per a la seva segona visita a la sala de Ferran Josa, Morago presenta retrats i escultures d’animals, boscos i palmeres que recreen la curiositat de l’artista.

L'obra exposada destaca per la impecable qualitat tècnica amb què es retrata cada animal. Aquesta figuració apareix sovint en contrast amb fons abstractes, taques de color i petites toques que revelen l'artifici de l'obra, la naturalesa de la mateixa pintura. Morago dota així de cert humor i d’un brillant segell d'identitat el que podria haver estat un perfecte exercici acadèmic en realisme.

Amb aquesta mostra, Ferran Josa es referma en la voluntat de la sala per connectar amb un públic sensible als canvis que s'estan produint al món de l'art i al món en general. Un espai per a l’art contemporani compromès amb aspectes com el canvi climàtic, l'educació, el respecte pel medi ambient o l'apoderament de la dona. Fail harmony estarà a la Pigment Gallery fins al 15 de gener.

Data de publicació: Divendres, 09 Desembre 2022
  • Comparteix