Tornar

Museu de les Cultures del Món

'De l'imaginat al tangible', al Museu de les Cultures del Món

El cicle de conferències qüestiona la percepció del món a través de preguntes que sovint queden en l'àmbit acadèmic

Arriba el setembre i molts dels centres museístics de la ciutat reprenen la nova temporada amb novetats pel que fa a les seves activitats de dinamització cultural. És el cas del Museu de les Cultures del Món, que ens proposa el cicle de conferències De l'imaginat al tangible, un fòrum per qüestionar la percepció del món a través de preguntes que sovint queden en l'àmbit acadèmic, temes complexos que s'aborden des d'una perspectiva divulgativa, amb l'accent posat en la utilitat general.

El cicle constarà de cinc sessions repartides entre el mes de setembre i el gener del 2017, amb diferents formats expositius que van des de la taula rodona fins a la projecció audiovisual, passant per les activitats performatives amb el teatre com a referent però també conferències sempre fonamentades en el coneixement d'un expert en la matèria.

La primera cita del cicle tindrà lloc el dia 6 de setembre i tindrà com a protagonista el prestigiós antropòleg britànic Tim Ingold, que debatrà amb Pep Fornés, director de l'Etnològic, i Alberto López Bargados, comissari de l'exposició Ikunde, al voltant del passat colonial, un punt de vista que arrosseguen molts museus d'antropologia del món.

El 4 d'octubre serà el torn de Toni Serra, codirector de l'OVNI, un arxiu audiovisual amb més de 2.000 peces que ofereix un retrat ampli i plural del món que habitem, un testimoni allunyat de la imatge que projecten els mitjans de comunicació, un material que serà protagonista de la conferència del cicle.

Data de publicació: Divendres, 02 Setembre 2016
  • Comparteix