Tornar

Un collage amb imatges d'òrgans i parts del cos humà il·lustra l'activitat

'Desig a mar obert' porta el pensament a l'escenari de la Sala Beckett

Ja fa temps que la Sala Beckett fomenta una aliança valuosa entre teatre i pensament. Ara, porta a escena les conclusions d'un taller dedicat a la violència de gènere. Veniu a veure-ho del 18 al 20 de juny.

Tot passa en el marc de l'Obrador de filosofia de la Beckett un espai que (com fan també al Teatre Lliure o al Teatre la Gleva) estableix connexions entre escena i pensament  en un context obert i creatiu. És un espai on neixen idees i situacions i on es dialoga i s'assaja, sempre a la recerca d'un pensament compartit. Enguany, l'Obrador de filosofia de la Sala Beckett ha treballat en una de les línies que han marcat la programació d'enguany d'aquest espai escènic i que ha estat un dels eixos vertebradors de l’actual temporada: les violències de gènere i la relació que tenen amb les estructures de poder.

En les activitats d'enguany de l'Obrador de filosofia, que des d'aquest curs s'estructurava en els apartats teoria, dramatúrgia i muntatge o mostra, els i les participants han parlat sobre temes com el desig possessiu i el no possessiu i les formes de violència a les quals pot acabar conduint el primer, sobre la manera com es construeix el desig, la sexualització del cos femení i molts altres assumptes.

Aquestes discussions han donat origen a una dramatúrgia que, ara, es posarà en escena aplicant-hi moviment, videoart i altres llenguatges artístics en col·laboració amb creadors com l'actor i productor Raül Perales i els artistes multidisciplinaris Enrica Sirigu, Francisco González i Miquel Jordà.

Si voleu veure com un conjunt de reflexions sobre les violències de gènere acaben convertides en una proposta escènica, veniu a veure Desig a mar obert, però abans consulteu la informació sobre les representacions al web de la Sala Beckett.

Data de publicació: Divendres, 11 Juny 2021
  • Comparteix