Tornar

Part del cartell de Desplaçaments voluntaris i un espai comú

La percepció de la realitat canviant

Quatre artistes novells ens conviden a mirar, escoltar i imaginar a través de les seves obres.

Desplaçaments voluntaris (i un espai comú) és l’exposició col·lectiva que es presenta a la Fundació Felícia Fuster, formada per obres de Martí Aguilar, Narcís Farriols, Carla Gibert i Juliana Hoyos. Graduats en Belles Arts, presenten obres fruit de la recerca feta per als seus treballs final de grau.

El treball d’Aguilar dona un altre sentit a objectes quotidians amb accions que els modifiquen; Farriols explora la possibilitat de moviment i interacció en l’espai quan els materials passen de ser sòlids a mecànics; el pa, aliment universal, i l’ús que se’n fa i se’n podria fer, és el pal de paller de l’obra de Gibert, i Hoyos reflexiona sobre la representació a través de la materialitat de la llum i la relació entre imatge, temps i experiència.

Els canvis que les obres d’art generen en les percepcions són els “desplaçaments voluntaris” del títol, que també ens remet a “l’emplaçament canviant dels mateixos artistes davant el món”, segons l’organització. Les transformacions són possibles perquè l’obra d’art surt de la intimitat on ha estat creada i aterra en un espai comú.

L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració del GIDC, el grup d’Art, professió i docència de la Universitat de Barcelona, i la Fundació Felícia Fuster. 

Fuster va ser una dona compromesa amb els joves, els drets de les dones i la llengua. Per defensar aquests valors l’any 2005 es va crear la fundació que porta el seu nom i que avui és l’espai comú que acull l’exposició, que es pot visitar fins al 21 d’abril

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 març 2023
  • Comparteix