Tornar

Retrat en blanc i negre del mític guitarrista

Deu anys sense Paco de Lucía

El Palau de la Música acull un homenatge musical a l'artista en el desè aniversari de la mort.

Enguany fa deu anys de la desaparició, el febrer de l'any 2014, a causa d'un infart que va patir quan era a la platja amb els seus fills. Ara, el recorden Alejandro Hurtado, un dels grans exponents de la nova generació de guitarristes flamencs, un pianista excepcional i tota una orquestra, entre altres. El 13 de juny, Homenatge a Paco de Lucía al Palau de la Música.

Va néixer l'any 1947 a Algesires amb el nom de Francisco Gustavo Sánchez Gómez, però se'l coneix arreu del món, fins i tot anys després de la seva mort, com el millor guitarrista flamenc de tots els temps, protagonista d'una trajectòria artística que el va dur a col·laborar amb les grans figures del flamenc com Tomatito o Camarón de la Isla, però també a endinsar-se en territoris del flamenc-jazz amb grans músics entre els quals Carlos Santana, Al Di Meola o John McLaughlin, per esmentar-ne només alguns.

El dijous, 13 de juny, i dins el cicle de concerts Barcelona Classic Festival Nights, el Palau programa un homenatge a l'artista que serà protagonitzat per Alejandro Hurtado, un dels grans guitarristes del món, un successor de Paco de Lucía amb una carrera artística que es va disparar des del 2017 i que es basa en la força i la sensibilitat combinades que aplica l'artista, posseïdor d'una tècnica precisa.

Al piano, Andrés Barrios, un intèrpret eclèctic i innovador, un pianista del segle XXI que va néixer a Utrera (Sevilla) i que hibrida el flamenc que practica amb altres ritmes, entre els quals el jazz.

Com a palmeros, Daniel Morales Mawe i Jorge del Pino, ocasionals percussionistes que estaran acompanyats com la resta de músics per l'Orquesta Clásica Santa Cecilia, integrada per destacats professionals de la interpretació procedents de formacions de prestigi d'Espanya i Europa.

Piano i guitarra (tots dos flamencs, però de formació clàssica i de gustos eclèctics), juntament amb els palmeros i l'Orquesta Santa Cecilia interpreten un programa que ens parla sobre el futur de la interpretació flamenca, però que inclou clàssics de Joaquín Rodrigo com el Concierto de Aranjuez, la Gran jota de concierto d'Antoni Tàrrega, cançons populars com La tarara (amb arranjaments d'Andrés Barrios) o composicions del mateix Paco de Lucía com la bulería Río de la miel o la taranta Quejío en la mina (amb Andrés Barrios).

Si vosaltres també voleu retre homenatge a Paco de Lucía, veniu al concert que commemora el desè aniversari de la mort al Palau de la Música, però abans consulteu al web de l'equipament tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimarts, 11 Juny 2024
  • Comparteix