Tornar

Fotografia d’un fragment de la plaça de Sant Felip Neri.

El dia a dia a Barcelona durant la Guerra Civil Espanyola

CultRuta organitza el recorregut BCN: la Guerra Civil per descobrir com era la vida a la ciutat entre 1936 i 1939.

Com van viure els veïns i les veïnes de la Ciutat Comtal el període de la Guerra Civil Espanyola? Potser esteu cansats i cansades de conèixer batalles llunyanes, sense saber com era la vida quotidiana dels habitants de la ciutat fa vuitanta-vuit anys. A través del recorregut organitzat per CultRuta, BCN: la Guerra Civil, que tindrà lloc del 2 de març fins al 23 de juny, podreu submergir-vos de ple en aquell moment històric i entendre com era el dia a dia a Barcelona durant el 1936 i el 1939. 

Descobrireu els vestigis de la guerra a Barcelona durant els més de trenta mesos que la ciutat va estar a la rereguarda de la Guerra Civil Espanyola. Per mitjà de testimonis i una rigorosa documentació, així com alguns escenaris que gairebé es mantenen intactes, podreu explorar com eren les activitats quotidianes dels barcelonins i les barcelonines, sempre sota les amenaces dels tirotejos, saquejos, bombardejos i mancances de tota mena. Aquesta és una forma d’acostar-se al conflicte des d’un vessant més proper, ja que normalment es relata en clau militar i partidista.  

El recorregut té una durada de dues hores i comença a la plaça de Sant Jaume i acaba al carrer Estruc, i passa per punts emblemàtics com el carrer Paradís, la plaça de Sant Felip Neri, la plaça Sant Josep Oriol, el carrer del Carme, el carrer Xuclà, la Rambla, el carrer Tallers, carrer Bergara i el carrer Pelai, el carrer Balmes, la Gran Via de les Corts Catalanes i plaça Catalunya. Voleu saber què amaguen aquests indrets pels quals, segurament, hi heu passat?

Aprofiteu per endinsar-vos en aquest viatge en el temps per explorar com era la vida a Barcelona durant el 1936 i 1939 amb la visita guiada BCN: la Guerra Civil, del 2 de març fins al 23 de juny (els dissabtes o els diumenges). Les visites són en català i en castellà, segons el dia. El preu de l’entrada general és de 18 € i, si voleu comprar-la podeu fer-ho des del web de CultRuta

Data de publicació: Dijous, 29 Febrer 2024
  • Comparteix