Tornar

La imatge d'una ballarina estesa al terra entre dos grans altaveus serveix d'imatge per anunciar el cicle

Un diàleg de cossos, veus i sons

Un cicle a càrrec de la coreògrafa i intèrpret Anna Rubirola aplega les propostes de quatre creadores i col·lectius d'arts vives basats en el moviment.

Los detectives, Amaranta Velarde, el Col·lectiu Big Bouncers i el brasiler resident a Catalunya João Lima protagonitzen la primera edició del cicle Danses volubles que organitza entre el 27 d'abril i el 8 de juny, la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures.

Tots quatre ens presenten un seguit de propostes que no només treballen amb el moviment, sinó que en molts casos estableixen un diàleg amb el so i amb la veu. Són propostes pensades per adaptar-se a espais no teatrals, cosa que permet que part de les actuacions ocupin fins i tot la terrassa del centre.

La primera cita serà el dimecres, 27 d'abril, amb el col·lectiu d'arts vives Los detectives, que a Concrete Matter, ens presenta una peça dedicada a la recerca del plaer des del punt de vista femení. Moviment, música i les veus de sis dones de dues generacions ens parlen sobre feminitat i plaer combinant el món físic, el plàstic i el musical, en una gran festa per als sentits.

El 25 de maig, serà Amaranta Velarde qui ens presenti la peça Apariciones sonoras, una creació que s'ha vist algun cop a Barcelona i en la qual l'artista juga amb el concepte de sinestèsia, mirant d'atorgar plasticitat al so i, a la vegada, sonoritzant el cos, l'espai i els objectes.

El col·lectiu Big Bouncers, format per Anna Rubirola, programadora del cicle, i per Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, es fa càrrec l'1 de juny de la tercera creació del cicle Danses volubles, una proposta que es titula Big Bounce. És una creació sobre els orígens que es pregunta quants futurs diferents poden néixer d'un únic inici.

Finalment, el brasiler resident a Catalunya João Lima porta el 8 de juny a la Fundació Joan Brossa- Centre de les Arts Lliures el seu Cavalo do Cão, una coreografia que ens parla d'animalitat i transformació i que es basa en un moviment del cos que no sempre fa coincidir gest i veu, creant una desconnexió entre el que veiem i el que escoltem.

Si voleu conèixer aquests quatre projectes de dansa i moviment, no us perdeu el cicle Danses volubles, però abans consulteu la informació al respecte al web de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures.

 

Data de publicació: Dilluns, 25 Abril 2022
  • Comparteix