Tornar

Una llum de gran potència fotografiada a l'estudi de l'artista

Diego Paonessa ens explica una història de ciència-ficció

L'artista porta a La Capella un projecte expositiu que es basa en la llum i fabula sobre un cos celeste de ficció.

Voleu que us expliquin una història de ciència-ficció? Voleu veure una instal·lació artística? Si us venen de gust totes dues coses i voleu fer-les a la vegada, no tindreu més remei que venir a La Capella entre l'11 d'octubre i el 8 de gener per veure Una altra llum enlluernadora.

És un projecte de Diego Paonessa, un artista que va néixer a Buenos Aires el 1970, però que ja és un barceloní més. De fet, ara fa deu anys ja va presentar un projecte en el mateix espai (Beat Box. Caixa de ritmes; 2012) que convertia la sala en una caixa de ritmes gegant. Llicenciat en Belles Arts per l'Instituto Universitario Nacional de Arte de Buenos Aires i amb estudis posteriors a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya, va rebre la beca de creació artística de la Fundació Guasch Coranty i la beca Carta Blanca atorgada pel FAD. 

L'artista s'ha mogut sempre en els territoris que connecten la producció artística i el panorama científic, així que no és estrany que, a Una altra llum enlluernadora, hagi pres com a punt de partida el descobriment, l'any 2011, del planeta extrasolar Kepler-16b, que gira al voltant un sistema binari de dos sols (Kepler-16), és a dir, que orbita simultàniament al voltant de dues estrelles.

Però, i si aquest cos formés part del nostre sistema solar? Com es veuria des de la Terra, observat en el moment de màxima lluminositat de la seva òrbita? Per saber-ho, haureu de viatjar a un univers alternatiu... o bé venir a veure la proposta artística de Diego Paonessa.

Una altra llum enlluernadora pren aquest descobriment com a punt de partida per construir una ficció: un pseudocòs celeste que no existeix serà introduït en el nostre sistema solar i, en la seva trajectòria, el punt de màxima lluminositat es podrà observar des de l’espai expositiu. És una aproximació a la ciència-ficció des de la narrativa d’un objecte lumínic que segur que no us deixarà indiferents.

Si voleu veure la nova creació artística de Diego Paonessa, veniu a mirar el cel des de La Capella, però abans consulteu al web d'aquest equipament del carrer de l'Hospital tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dimarts, 11 Octubre 2022
  • Comparteix