Tornar

Imatge d'unes provetes de laboratori

Els dilluns, ciència al Raval

Cicle de xerrades divulgatives de tardor a la Residència d’Investigadors.

El programa Dilluns de Ciència és l’aposta de la Residència d’Investigadors per apropar a la societat la recerca de diferents centres i institucions a través de xerrades divulgatives. El cicle d’aquesta tardor que acull el centre situat al cor del Raval, s’estén del 9 d’octubre a l’11 de desembre i les seves conferències tractaran temes tan diversos com la salut global, les noves fonts d’energies renovables, l’univers desconegut o l’economia circular.

La Residència d’Investigadors, centre creat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques i a Generalitat de Catalunya, té com a doble objectiu proporcionar allotjament a professors i investigadors i, alhora, oferir un espai de debat i de trobada dins la comunitat científica així com entre aquesta i la societat. Dins d’aquest segon objectiu s’emmarquen iniciatives com el cicle Dilluns de Ciència. Aquest és el programa de xerrades, que se celebren els dilluns a les 18:30 hores:

9 d’octubre. “Com afecten els disruptors endocrins la nostra salut?”, amb Maribel Casas, de l’Institut de Salut Global de Barcelona.

16 d’octubre. “Sobre els mecanismes matemàtics dels canvis en la natura”, amb Josep Sardanyés, del Centre de Recerca Matemàtica.

23 d’octubre. "Implicacions en salut a nivell global de la resistència antimicrobiana”, amb Clara Ballesté, de l’Institut de Salut Global de Barcelona.

30 d’octubre. “La sostenibilitat demogràfica de l’Espanya buida”, amb Joaquín Recaño, del Centre d’Estudis Demogràfics.

6 de novembre. “Un univers insòlit”, amb Aurelio Juste, de l’Institut de Física d’Altes Energies.

13 de novembre. “Des de la pila fins a la bateria de flux i el nou model energètic”, amb Daniel Rueda García, de l’Institut Català de Nanotecnologia i Nanociències.

20 de novembre. “Mecanobiologia: estudiant les forces físiques de cèl·lules i teixits”, amb Carlos Pérez González, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya.

27 de novembre. “A la recerca de fonts d'energia renovables: cel·les solars de Grätzel”, amb Cristina Rodríguez, de l’Institut Català d'Investigació Química.

4 de desembre. “Retornant els fòssils a la vida”, amb Isaac Casanovas i Vilar, de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

11 de desembre. “Energia, medi ambient i economia circular”, amb Pedro Gómez-Romero, de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. 

Algunes xerrades es podran seguir via streaming a través d’aquest enllaç. Més informació a la Residència d’Investigadors.

Data de publicació: Dilluns, 23 Octubre 2017
  • Comparteix