Tornar

Una noia amb un globus en forma de cor sobre la cara en la imatge que serveix per promocionar l'espectacle

El discurs de la por puja a l'escenari de Can Felipa

Una proposta escènica de l'artista Carlota Grau analitza els mecanismes de construcció del discurs de la por.

Vivim amb por, o potser és que ens hi fan viure perquè, espantats, som més fàcils de conduir i de ser manipulats. Però, qui i com construeix el discurs de la por que afecta de tal manera les nostres vides i la manera com funcionen les nostres societats? Com ens creem la imatge de l'enemic? Si us heu fet mai aquestes preguntes, Tsunami or Something's Gonna Happen Tonight està fet a la vostra mida.

Com autora d'aquesta proposta escènica, Carlota Grau, resident al Centre Cívic Can Felipa. És una artista emergent que també va fer una de les residències de creació al festival Terrassa Noves Tendències i que investiga la relació entre cos i pensament, entre el que és tangible i el que és intangible. Ha estat dramaturga i ajudant de direcció en espectacles diversos i, el 2020, va dirigir el muntatge de la companyia Animal Religion Ahir al TNC.

Ara, ens presenta a Can Felipa un projecte escènic en el qual analitza el mecanisme de la por i la capacitat que té aquest sentiment per modificar la manera en què percebem la realitat. Teatre d'objectes, dansa contemporània, recursos audiovisuals... Tot ho fa servir l'artista, que ha tingut la col·laboració de l'escenògrafa Xesca Salvà per parlar-nos d'un món, el nostre, que viu instal·lat en la por, una mena de societat hipocondríaca que, de manera justificada o bé a conseqüència de les fake news, viu sotmesa a la sensació que vivim el final de tot plegat.

Unes perspectives mediambientals preocupants, un món en el qual creix el feixisme, un futur negre... Quin efecte té tot plegat en la nostra vida? Ho veureu en un muntatge que té un caràcter immersiu i que s'assembla força a una instal·lació.

L'espectacle, que té un espai lumínic pensat per Anna Rovira i un espai sonor de Pau Matas, és un dels que van obtenir les Beques Barcelona Crea de l'any 2020, que de manera excepcional van substituir en aquella convocatòria els Premis Ciutat de Barcelona.

Si voleu reflexionar sobre el discurs de la por i els seus efectes, teniu una cita amb Carlota Grau al Centre Cívic Can Felipa, però abans de venir consulteu al web d'aquest equipament la informació sobre la proposta.

 

Data de publicació: Dimarts, 24 maig 2022
  • Comparteix