Tornar

El dibuix de línia clara de la seu de l'espai jove al cartell que anuncia la convocatòria del concurs de grafiti

Un dissabte cent per cent urbà a l'Espai Jove La Bàscula

Al matí, grafiti i a la tarda, dansa. És la proposta per aquest cap de setmana que ens fa un dels espais joves de la ciutat.

Per poc que us agradin les mostres de cultura urbana, no feu plans per aquest dissabte, 26 de novembre, perquè a l'Espai Jove La Bàscula tenen una proposta que us tindrà entretinguts i entretingudes tot el dia. La cita és una doble convocatòria, amb horaris de matí i tarda.

Passeu-vos al matí per aquest equipament situat al peu de Montjuïc, a tocar del passeig de la Zona Franca. És un edifici que estrena "pell", ja que des d'aquest dia lluirà un mural nou a la façana, una creació de grafiti que devem a l'artista barceloní d'origen xilè Malpegados.

La d'aquest grafiter va ser la proposta guanyadora en el concurs MURBAS 2022 (a la fotografia, la imatge del concurs), gràcies al qual un jurat de professionals del sector ha triat un projecte guanyador per decorar la façana del centre. Pipo Zúñiga, nom real de Malpegados, explicarà durant la inauguració del mural la tècnica que ha fet servir per treballar i el significat de l'obra que ens presenta. Amb ell, hi haurà un DJ i l'actuació d'una batucada resident i de les alumnes del taller de dansa moderna del centre.

No marxeu gaire lluny, perquè a les 19 h teniu una segona cita en el mateix emplaçament, també amb les noves cultures urbanes com a protagonistes. Aquest cop serà una tarda dedicada a les danses urbanes. 

Qui s'acosti a La Bàscula podrà veure en acció Get Bak, una companyia de danses urbanes creada a Barcelona l'any 2022. Després de l'aturada pandèmica, es retroben amb el projecte Una italiana, en el qual combinen elements de les danses urbanes amb moviments aliens a la creació coreogràfica.

Amb ells, la poeta, les ballarines contemporànies i la surfera ballarina de dance hall que formen part de la companyia Nisham. A la coreografia (Ok)ulto es buiden de tots els elements contaminants que deformen els seus pensaments i accions per tal de mostrar la seva vulnerabilitat i honestedat.

Si voleu viure una jornada completa dedicada a les noves cultures urbanes, veniu a l'Espai Jove La Bàscula, però abans consulteu en aquest enllaç i en aquest altre tota la informació sobre les cites de dissabte.

Data de publicació: Dimarts, 22 novembre 2022
  • Comparteix