Tornar

Dissenyes o treballes?

L’edat d’or del disseny a Barcelona

L’exposició ‘Dissenyes o treballes?’, que s’inaugura aquest 9 de juny, mostra els treballs que van fer de la ciutat una capital del disseny durant dues dècades

Va haver-hi un temps a Barcelona en què tothom semblava que era dissenyador, i per això es va fer popular l’expressió ‘dissenyes o treballes?’ en el context de les converses casuals a bars, festes i concerts, en lloc del clàssic ‘estudies o treballes?’ que es feia servir per lligar. El cert és que Barcelona, durant més de dues dècades, ha estat un bressol important de grans estudis de disseny que han treballat en el camp de l’edició de llibres, la comunicació corporativa de grans marques i entitats públiques, la indústria de la moda i els mitjans de comunicació, i aquesta edat d’or va tenir com a moment culminant els Jocs Olímpics del 1992. Passat el temps, i encara amb el vent de cua, perquè Barcelona continua sent una ciutat amb una important escola de dissenyadors, el Museu del Disseny vol retre homenatge a aquell moment amb una nova exposició que es diu Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003, que s’inaugura aquest dissabte, 9 de juny.

L’exposició, que té una narrativa històrica, mostrarà treballs en tots els llenguatges gràfics de l'època –des dels més primitius dels anys vuitanta fins als generats gràcies als programaris per a ordinadors Macintosh–, i tindrà una especial dedicació a l’obra d’importants dissenyadors com Enric Satué, Mariscal, Oscar Mariné, Pati Núñez, Nacho Lavernia, Pilar Villuendas o estudis com Vasava, Mucho o BaseBCN. L’exposició durarà, de moment, durant un temps indefinit fins al desembre del 2022.

Aquest cap de setmana, a més, es podrà visitar gratuïtament. Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 08 Juny 2018
  • Comparteix