Tornar

Fotografia del presentador del Festival Circorts, Ernest Corderoure

Circ emergent a Les Corts

El carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicens seran escenari d’una quinzena d’espectacles gratuïts.

Els dies 17, 18 i 19 de juny se celebrarà la 23a edició del Festival Circorts, una mostra de circ a l’aire lliure organitzada pel Districte de les Corts. El certamen promociona els artistes emergents del circ amb la programació d’una quinzena d’espectacles de malabars, acròbates, clowns, poetes i músics, accions de participació per al públic assistent. En l’organització també hi col·laboren el Casal de Joves de les Corts, l’espai Jovecardí, l’Associació de veïns i veïnes de Camp Nou, el Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts i l’alumnat de l’escola Lavínia per tal de reforçar els vincles del certamen amb el barri.

El festival té com a teló de fons el carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicens, i compta amb tres escenaris –Mural, Guingueta i Gran– i dos espais temàtics: l’espai Jardins per als tallers de circ –cada dia, d’11 a 17 h– i l’espai Xemeneia com a zona de restauració amb foodtrucks

El Circorts pretén sorprendre amb propostes inèdites a la ciutat i amb muntatges en procés de creació que s’exhibeixen per primera vegada. La iniciativa també vol potenciar la professionalització del sector mitjançant la col·laboració amb altres festivals catalans i estatals a través de coproduccions, premis i programació compartida.

El dia 17 a les 17.30 h la Cia. Tresca i la Verdesca inaugurarà el festival amb la cantada de l’himne en llengua de signes, abans de donar pas a l’espectacle itinerant de les pallasses de la Cia. Kakofónicas. A les 19.30 h, la Cia. Seon presentarà la peça Infinit, que combina acrobàcia, trapezi, clown i dansa.

L’endemà a les 11 h tindrà lloc un exercici de fusió de les arts del circ i el joc popular de la baldufa, a càrrec de la Cia. D’es Tro. A les 12 h, la Cia. Manolo Alcántara presentarà l’espectacle Maña, Premi Nacional de Circ 2021, sobre la construcció d’un arc gegant amb materials pesants utilitzant la mínima força. La jornada es completarà amb les actuacions de la Cia. Pulpa (amb ¡Bombea!, a les 13 h); Cia. Pere Hosta (amb Dis_Order, a les 18.30 h); Cia. Mur (amb Tu a tu, produït per artistes amb discapacitat física i intel·lectual, a les 19.30 h), i Cia. Markeliñe (amb Psike, a les 22 h).

Diumenge, dia 19, s’oferiran sis espectacles més: Kaldi, de la Cia. Maintomano / Al Grano (a les 11 h); Love, love, Love, de la Cia. Animasur (a les 12 h); Welcome, de la Cia. Open Smiles (a les 13 h); Andròmina, de la Cia. 2DETRèVOL (a les 17.30 h); White Bottom, de la Cia. Ramiro Vergaz (a les 18.30 h), i Runa, de la Cia. 104º (a les 19.30 h).

Data de publicació: Dimarts, 07 Juny 2022
  • Comparteix