Tornar

Imatge d'un peix pallasso; biodiversitat i humor?

Divulgació còmica

Una xerrada a tres bandes sobre el vincle entre l'humor i la ciència.

Humor i coses és un cicle de xerrades que organitza La Llama, una botiga especialitzada en l'art de fer riure. Aquest mes, el dimecres 25 d'abril, la sessió posarà en comú l'humor amb una cosa tan aparentment seriosa i rigorosa com és la ciència. Per fer-ho. comptarà amb la participació de tres ponents que tenen la mà trencada en transmetre conceptes científics complexos i despertar les rialles de la seva audiència.

En ciència, aconseguir fer riure va molt més enllà del recurs fàcil del científic grillat. Elisabet Prats, Ricardo Moure i Santi Garcia Cremades poden donar infinits exemples de com l’humor es pot utilitzar en la divulgació científica. Però no només això, els mateixos protagonistes d’aquest debat són científics i tenen un contacte prou estret amb la recerca com per analitzar quina ciència s’amaga rere el riure i quins estudis s’han fet sobre aquest tema. A més, segur que poden aportar informació sobre per què riem els humans, quina funció té el sentit de l’humor des d’una perspectiva evolutiva o si hi ha altres animals que també riuen. Per descomptat, no faltaran les bromes, anècdotes i acudits en aquesta sessió que, a més, anirà acompanyada de vermut.

Els tres ponents formen part de la companyia de monòlegs científics Big Van Ciencia. Elisabet Prats és química i actualment és investigadora postdoctoral a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona. Ricardo Moure és biòleg i investigador predoctoral a la Universitat de Barcelona i el 2014 va ser el guanyador del concurs de monòlegs científics FameLab España. I el tercer ponent, Santi Garcia Cremades, és matemàtic, divulgador i col·laborador en diversos mitjans com el programa científic Orbita Laika, Radio Nacional de España o el diari El Mundo. La cirereta la posarà Kike García, cofundador i codirector de El Mundo Today, que farà de mestre de cerimònia i que d’humor també la sap llarga.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 19 Abril 2018
  • Comparteix