Tornar

D’Ones

Un segle complet de música catalana feta per dones

S’inaugura al Palau Robert l’exposició 'D’Ones', que resumeix cent anys de música moderna als marges amb partitures, enregistraments i videoclips

Les dones han estat les grans oblidades en la història oficial de la música. És cert que últimament han començat a aparèixer llibres que estudien les figures d’un grapat de pioneres que, a contracorrent i contravenint les normes de la seva època, es van dedicar a la música, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, i que aquests llibres han ajudat a donar una altra visió dels fets. Però el cert és que moltes dones compositores encara romanen ocultes, i que moltes d’elles ho van fer a Catalunya. Ara, per retre homenatge a una llarga llista de dones que han treballat en la música amb passió, i poc després que es clausurés el cicle Dones Sonores al monestir de Pedralbes, el Palau Robert aporta una nova iniciativa en el mateix sentit, i amb un valor documental molt més extens, ja que ocupa gairebé un segle de música feta a Catalunya per dones. L’exposició es diu D’Ones: (R)evolució de les dones en la música, i es podrà visitar fins al 23 d’abril.

L’exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya amb el suport del grup editorial Enderrock i l’Institut Català de les Dones, és un recorregut històric per la tasca invisible de les dones a Catalunya des de fa cent anys, amb tota mena de documents acreditatius: manuscrits, partitures, enregistraments moderns de música antiga, discos recents i videoclips, i fixant-nos en figures com Alicia De Larrocha, Joana Serrat, Lucrecia o Big Mama.

Una exposició que ens il·lumina i ens mostra una realitat desconeguda. Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 14 novembre 2017
  • Comparteix