Tornar

Aula de la Casa de la Caritat. 1957. Autor desconegut. Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Per una educació en llibertat

El Born Centre de Cultura i Memòria estrena una exposició al voltant de la reforma pedagògica a Barcelona entre el 1908 i el 1979.

El 1908 es va aprovar el Pressupost Extraordinari de Cultura. L’Ajuntament de Barcelona, inspirat per la renovació pedagògica que tenia lloc arreu del món, volia fer una reforma integral de l’educació posant èmfasi en un ensenyament de qualitat, públic, gratuït, en català, amb classes mixtes i laic. La nova exposició d’El Born Centre de Cultura i Memòria parteix d’aquest moment, que tot i que va fracassar va ser històric, i traça un recorregut pels moments clau de la història de l’educació al segle XX i del context històric i polític en què s’emmarca. L’exposició s’anomena ‘Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979’ i la podreu visitar del 9 d’abril de 2021 al 27 de març de 2022.

Trobareu un seguit d’activitats relacionades amb la mostra per ampliar el coneixement i la reflexió al voltant de l’evolució de l’educació a Barcelona i a Catalunya, així com del seu futur. A part de l’oportunitat de fer una visita guiada a l’exposició els dissabtes i diumenges, també es farà una presentació virtual del llibre que recull l’exposició el 13 d’abril i una taula rodona sobre l’evolució de l’educació amb tres testimonis que podreu seguir presencialment i virtual el 28 d’abril.

El Born CCM ofereix portes obertes a l’exposició fins al 23 de juny. A partir de llavors, la podreu visitar pel preu de 3 euros o gratuïtament els diumenges a la tarda. En tots els casos, és imprescindible que feu una reserva prèvia.

Data de publicació: Dijous, 08 Abril 2021
  • Comparteix