Tornar

El músic Adrià Puntí retratat en una de les portades d'aquesta revista musical

Enderrock celebra els 300 números exposant imatges de portada

Us sona aquest retrat de l'Adrià Puntí? Potser l'heu vist en una portada de la revista Enderrock. Enguany han editat el número 300 i ho celebren exposant algunes imatges dels seus fotògrafs al Centre Cultural Albareda, del 8 al 26 de setembre.

Si no la coneixeu ja, us direm que Enderrock és una revista musical mensual que es va començar a editar el 1993 i que centra la seva atenció en l'escena de la música catalana, amb especial tirada per les formes diverses de pop i el rock que es practiquen a casa nostra. Amb una audiència àmplia entre el públic més jove, han inspirat fins i tot un popular concurs musical, el Sona9, i uns premis que porten el nom de la publicació.

Aquest mes de setembre editen el número 308 de la publicació, cosa que vol dir que a principis d'aquest any ja van superar els 300 números editats. La xifra s'havia de celebrar i, encara que les circumstàncies especials que vivim han dificultat organitzar grans commemoracions, la revista ha volgut compartir el moment amb els seus lectors i lectores mitjançant una exposició que repassa la història gràfica de la revista.

Ho fa mostrant un conjunt de 26 fotografies amb una cosa en comú: totes són obra de fotògrafs que treballen habitualment amb la publicació, entre els quals Juan Miguel Morales, Michal Novak, Noemí Elías, Xavier Mercadé o Marc Dídac, i totes han estat en algun moment portada de la publicació.

L'exposició, però, no és l'única manera de celebrar els 300 números de la revista. Connecteu-vos a l'Instagram Live del Centre Cultural Albareda el 15 de setembre a les 19.30 h i podreu assistir a unes converses virtuals en les quals Xavier Mercadé, cap de fotografia de la revista, us parlarà sobre la publicació, la seva història i el número especial que van editar per commemorar l'edició número 300. A més, el 22 de setembre, a les 19.30 h, també a l'Instagram Live del centre, podreu assistir a una xerrada virtual sobre les Eines de promoció per a grups emergents on escoltareu, entre altres, a Ferran Amado, coordinador del concurs Sona9 organitzat per Enderrock.

Per repassar la història de la revista musical Enderrock en imatges, veniu a veure l'exposició que organitzen aquests dies al Centre Cultural Albareda, però, abans, consulteu aquí, aquí i aquí, la informació sobre l'exposició i sobre les activitats complementàries que s'organitzen al voltant. 

Data de publicació: Divendres, 04 Setembre 2020
  • Comparteix