Tornar

Imatge d'una programadora

L’enginy (in)visible

Una exposició sobre la representació de la dona en el món de la tecnologia en el passat, el present i el futur.

Al llarg de la Història, les dones han estat minoria en el món de la tecnologia. Encara avui, en una època on les possibilitats d’accés a la formació universitària i a l’elecció de la carrera professional són les mateixes per als dos sexes, les dones segueixen estant poc representades. Per reflexionar sobre aquest aspecte, la Societat Catalana de Tecnologia ha organitzat l’exposició Enginy (in)visible. Dona i tecnologia: passat, present i futur, que es podrà visitar a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i que Núria Salán inaugurarà a la Sala Nicolau d’Owler, el dimarts 30 de maig a les 18:00 hores.

L’exposició mostra quins han estat els antecedents, la lluita i els reptes a què s’han enfrontat les dones al llarg de l’evolució tecnològica i ho compara amb la situació actual. Avui, la representació femenina en les enginyeries i les carreres tècniques s’estima que està al voltant del 30%. Aquesta proporció és baixa, però la presència de la dona encara és menor en càrrecs de responsabilitat del sector, com ara en la direcció d’empreses, societats tecnològiques o centres de recerca i desenvolupament.

Entre les causes d’aquesta disparitat hi figuren factors com la poca visibilitat que ha tingut la dona en el passat de la tecnologia i la transmissió d’estereotips socials i culturals que juguen en contra de les vocacions tècniques al allunyar l’interès de les joves per aquests temes i titulacions.

Núria Salán és professora a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Salán serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural de l’exposició, on posarà de relleu tots aquests aspectes mitjançant exemples, anècdotes i xifres d’abans i d’ara.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 25 maig 2017
  • Comparteix