Tornar

A Escena Digital podeu consultar més de 100.000 registres del món del teatre
Escena Digital és un dels catàlegs del MAE

Un arxiu digital de les arts escèniques

El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques disposa de més de 100.000 registres.

El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre s’especialitza en teatre, dansa, òpera, sarsuela, varietats, màgia, circ i manifestacions parateatrals i inclou un dels fons més importants d’Europa. Escena Digital és un dels catàlegs del museu, un arxiu amb més de 100.000 registres del món teatral digitalitzats i organitzats en diferents col·leccions: figurinisme, escenografia, cartells, indumentària, art, titelles, documentació, fotografies, objectes i programes. L’arxiu us ofereix cercar per temes —per autoria, data, origen o llengua, entre d'altres— o fer una cerca avançada que disposa d’una gran quantitat de filtres.

Cada ítem està específicament documentat i permet, entre altres coses, descarregar-ne els fitxers adjunts, com les imatges. Si us creeu un usuari podreu gaudir d’alguns privilegis, com per exemple guardar els vostres registres preferits. També podreu participar del projecte ‘Te’n recordes?: ajuda’ns a documentar les arts escèniques’, un projecte fonamentat en la participació ciutadana que us anima a col·laborar en la documentació dels arxius. Trobareu alguns paquets d’imatges disponibles o l’opció d’afegir informació als registres concrets quan els estigueu visitant.

A més, trobareu molts més recursos al web del MAE, com el Biblioescènic, l’Hemeroteca Digital o l’Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya. Consulteu-los tots aquí.

Data de publicació: Dilluns, 23 novembre 2020
  • Comparteix