Tornar

La actriu retratada traient el cap de l'aigua per fer un crit

Un espectacle entre la vida real i el teatre de Guimerà

És una actriu catalana que ens explica els seus problemes o és un personatge d'Àngel Guimerà? Us ho preguntareu veient La dona que va cridar tant que es va buidar, del 22 de setembre al 17 d’octubre, a la Sala Fènix.

La sala teatral del carrer de la Riereta acull La dona que va cridar tant que es va buidar, una proposta de l'actriu Maria Ten, una llicenciada en periodisme amb passió per les arts escèniques que va fer un màster en Estudis Teatrals coordinat per l’Institut del Teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona, gràcies al qual s'ha especialitzat en Teoria i pràctica dels processos teatrals.  

Si voleu veure què n'ha tret d'aquests estudis, veniu a veure-la treballar a La dona que va cridar tant que es va buidar, una proposta especialíssima i d'una gran originalitat en la qual aquesta actriu, gran experta en l'art d'explicar històries, alterna el paper que li ha tocat representar en la vida (el d'una actriu catalana) amb un seguit de papers femenins de ficció nascuts de la ploma de l'escriptor i dramaturg Àngel Guimerà.

I és que potser la vida de la Maria Ten té alguna cosa a veure amb l'univers de personatges com l'Àgata, la Marta, la Blanca i la Maria Rosa. A totes les interpreta l'actriu, en una història que, de fet, ens parla sobre els somnis, les inseguretats i les pors de moltes dones joves que, com la mateixa actriu protagonista, busquen el seu espai en el món d'avui.

Entre la realitat i la ficció, els diversos monòlegs que interpreta Maria Ten ens parlen sobre la necessitat de desfogar-se, de cridar i fer neteja mental, però el conjunt és, també, un homenatge a totes les dones que lluiten per fer realitat els seus somnis.

Si voleu veure aquesta producció de la Companyia Les Fugitives, veniu a la Sala Fènix, però abans consulteu la informació sobre el muntatge al web d'aquesta sala del Raval.

Data de publicació: Divendres, 17 Setembre 2021
  • Comparteix