Tornar

Estiu viu

Un estiu ben viu

Una col·lecció de propostes per gaudir del Museu de Ciències Naturals de Barcelona durant l’estació càlida.

Després de Sant Joan i coincidint amb la fi del curs escolar, els museus programen una sèrie de propostes estiuenques, bona part d’elles amb el focus posat en el públic familiar. És el cas del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que a la seva seu del Parc del Fòrum ofereix diverses activitats entre el 30 de juny i el 10 de setembre per despertar l’esperit naturalista de les persones visitants. Una oferta que se suma a les activitats de més llarga durada com les exposicions temporals i permanents del recinte.

Els reptes del Nat són dues activitats que conviden a explorar i descobrir la natura a través dels objectes, l’observació, la formulació de preguntes i altres tasques habituals en el mètode científic. Ambdós reptes s'orienten al públic familiar però parteixen del projecte Nat Viatger, una iniciativa de caire social per acostar les ciències naturals a infants i adolescents hospitalitzats durant llargs períodes de temps. Una altra proposta s’adreça als nens i nenes d’entre 0 i 6 anys. Es tracta d’Un Niu d’històries, un taller de creació de relats sobre el medi marí per estimular la curiositat i creativitat dels infants. L’activitat parteix d’un petit conte relacionat amb el mar i compta amb un seguit d’elements naturals que desperten la imaginació del públic per idear noves històries.

L’arbre dels micos acosta el públic familiar al món dels primats, al seu comportament, costums i maneres de comunicar-se. Ho fa a través de llibres i àlbums il·lustrats en el marc de l’exposició temporal Micos. Una història de primats, la qual es pot visitar fins al 29 de novembre. Durant l’estiu també es pot aprofitar la visita al museu per contemplar la mostra temporal de rabiosa actualitat Outbreak: epidèmies en un món connectat i l’exposició permanent de referència Planeta vida. A més, a aquestes propostes de llarga durada ara s’afegeix el Terrat Viu, la nova coberta verda del museu inaugurada recentment i que compta amb espècies pròpies dels prats mediterranis costaners i basses d’aigua dolça amb vegetació autòctona. Durant l’estiu, s’han organitzat visites guiades i lliures a aquest espai expositiu i alhora experimental situat al terrat de l’edifici del Fòrum.

Consulteu totes les activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 08 juliol 2020
  • Comparteix