Tornar

Un collage d'imatges en blanc i negre sobre un fons fosc mostra els rostres dels components de la banda

'Estrogen Fest on tour', un aparador del talent musical femení a la sala Vol

Un festival dedicat a la creació musical feta per dones es converteix en l'Estrogen Fest on tour i celebra la primera edició a la sala Vol amb les actuacions d'Anímic, Lisasinson, Weia i les Chorizo DJs. Serà el dissabte, 28 de setembre.

L'Estrogen Fest, organitzador d'aquesta cita amb el talent musical femení ha volgut acomiadar l'estiu portant a l'escenari íntim de la sala del Poblenou quatre projectes musicals que no només són propostes d'alta qualitat artística sinó que, a més, han estat creats o estan liderats per dones. 

Les més conegudes són Anímic (a la foto), una formació integrada per Nuria Monés, Louise Sansom, Miquel Plana, Juanjo Montañés, Genís Ureña i, com a multiinstrumentista de la banda, aquest Ferran Palau que ja fa mesos que ens fascina amb els temes del seu disc en solitari, Blanc.

Anímic són ja una banda veterana que ha editat cinc discs, entre els quals Skin, un treball que compagina l'electrònica amb melodies etèries i unes lletres especialment compromeses amb el món on vivim. Sí, la banda, que ha fet de telonera d'artistes com Portishead i Clem Snide, que no és poc, ha passat pel Primavera Sound, el Sónar i els festivals més prestigiosos.

I sí Anímic és un valor consagrat, les Lisasinson són una aposta de futur que promet destacar en l'escena barcelonina ben aviat. Formen part de la banda Miriam, Mar i María, autores d'una proposta musical que es mou entre el punk i el pop on les guitarres són tan protagonistes com unes lletres en les quals les artistes no es mosseguen la llengua precisament.

Ja fa un parell d'anys que va néixer Weia, el duet que veureu actuar també en aquesta primera edició de l'Estrogen Fest on tour i que formen Mireia Bellido (veu i sintetitzadors) i Winston Reeves (guitarra). Beuen del dream pop, un estil que amara els seus dos primers EPs (Long Island Ice Tea i Ignite) i, segurament, també el primer llarga durada que estan preparant aquests dies.

Tanca el programa una proposta extraordinàriament divertida ja des del seu nom. Són les Chorizo DJs (Jessia i Clara), unes expertes en fer ballar el personal amb els hits més aconseguits de tots els temps.

Si no us voleu perdre el devessall de talent femení que promet ser la primera edició de l'Estrogen Fest on tour adreceu-vos a la sala Vol però, abans, consulteu el Facebook de l'esdeveniment.

Data de publicació: Dimecres, 25 Setembre 2019
  • Comparteix