Tornar

Fotografia del cel estrellat.
Fragment del cartell “Matemifasol”.

Exploració espacial i música matemàtica

El Museu de la Ciència CosmoCaixa presenta el cicle d’activitats CosmoNits i l’exposició Matemifasol per gaudir en família. 

Us agradaria endinsar-vos en una aventura estel·lar i fer un viatge històric a través de la música i les matemàtiques? L’equipament situat al districte de Sarrià-Sant Gervasi ofereix el cicle CosmoNits, que se celebra l’11 i 25 de juliol, i l’1 i 8 d’agost amb una programació variada d’activitats. A més, del 10 de juliol al 12 de gener, podreu visitar l'exposició Matemifasol a partir de la qual podreu descobrir les connexions entre ambdues disciplines. Aquestes propostes engrescadores us permetran viure una experiència enriquidora en família. 

A les CosmoNits podreu explorar el món de l’astronomia i fer un viatge immersiu a l’espai. Per a la canalla, s’ha organitzat un recorregut interactiu que simula les diferents fases d’un viatge espacial. Des de l’entrenament d'astronautes fins a l’observació de mostres, els infants podran sentir-se veritables exploradors de l’espai. A més, la nit inclou activitats diverses com una discoteca lunar, espectacles astronòmics, històries sobre l’univers i projeccions al Planetari. 

També s’han dissenyat propostes dirigides a adults amb sessions de cinema a l’aire lliure amb pel·lícules com WALL-E, Dune, Apol·lo 13 i Contacta; monòlegs galàctics amb Big Van Ciencia i música en directe amb artistes com Ángel Molina, Menhir, Cora Novoa i Maria Coma, al Planetari.

D’altra banda, Matemifasol és una exposició que explora la connexió entre la música i les matemàtiques. A través de set àmbits diferents, els visitants podreu descobrir com aquests dos mons aparentment distants estan relacionats.

Des de les teories de Pitàgores fins a les investigacions de Kepler, l’exposició ofereix un viatge històric que demostra com les matemàtiques són presents en la música. La mostra us portarà des del silenci absolut fins a la sonoritat de la natura, il·lustrant com la música de la matèria i els patrons matemàtics es manifesten en la música que s’escolta. A més, Matemifasol exposa el poder guaridor de la música, un àmbit investigat des de les neurociències. 

Si voleu estimular la ment i la imaginació, no dubteu a participar en família de les activitats de CosmoNits que tindran lloc l’11 i 25 de juliol, i l’1 i 8 d’agost, de 18 h a 21 h (públic familiar) i de 20.30 h a 23.30 h (públic general), mentre que Matemifasol serà del 10 de juliol fins al 12 de gener de 2025, de dilluns a diumenge de 10 h a 20 h. El preu de l’entrada és de 12 € i 6 €, respectivament. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Museu de la Ciència CosmoCaixa.

Data de publicació: Dimarts, 09 juliol 2024
  • Comparteix