Tornar

Explora la prehistòria

Explorar la prehistòria

Tallers familiars d’arqueologia per descobrir com s’estudia el passat i posar-ho en pràctica.

Estudiem la història humana gràcies als registres escrits que deixaren els nostres avantpassats i avantpassades. A través dels seus textos hem pogut seguir l’evolució de les civilitzacions i comprendre els grans canvis socials, polítics i econòmics que ens han precedit. Però, què passa amb les èpoques anteriors a l’aparició de l’escriptura? Com s’estudia la prehistòria? Per descobrir-ho, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el MAC, organitza tots els diumenges els tallers Exploradors de la prehistòria, adreçats a famílies amb nens i nenes de 6 a 12 anys.

L’arqueologia és la disciplina que estudia el passat de les societats humanes i de la seva cultura a partir del seu llegat material. Aquesta ciència basada en les evidències permet retrocedir a èpoques anteriors a l’escriptura i interpretar com era la vida en les societats caçadores-recol·lectores del Paleolític o com aquestes van esdevenir sedentàries amb la domesticació del bestiar i els cultius al Neolític. Durant desenes de milers d’anys, totes aquestes societats prehistòriques van anar deixant rastres de la seva activitat: ossos, eines, pintures, poblats... I amb el pas del temps, molts d’aquests elements han quedat ocults fins que algú els ha descobert i els ha rescatat de l’oblit. Els jaciments arqueològics són exemples d’espais on s’han conservat gran quantitat de restes amb una informació molt valuosa per reconstruir el nostre passat llunyà.

Ara, els tallers dels diumenges al MAC ofereixen al públic infantil i familiar tenir un contacte directe amb l’arqueologia i trobar respostes sobre aquesta professió. Quins indicis permeten localitzar un jaciment arqueològic? Com es pot saber la seva antiguitat a partir dels objectes que s’hi troben? Quines tècniques i coneixements científics s’utilitzen per poder interpretar les troballes arqueològiques? Descobriu-ho en família i en primera persona els diumenges al MAC.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 13 Febrer 2020
  • Comparteix