Tornar

‘The Quintet of the Astonished’ (2000)

‘Bill Viola. Miralls de l’invisible’ a la Pedrera

Serà la primera exposició monogràfica de l’artista a Barcelona, i s’hi podran veure obres tant dels seus inicis com actuals.

Bill Viola és considerat com un autèntic pioner en el desenvolupament del videoart. Nascut a Nova York el 1951, va interessar-se en aquesta disciplina des de ben jove, i va anar evolucionant la seva obra en paral·lel a la tecnologia del vídeo que s’anava desenvolupant. És per això, en part, que ara és un dels artistes més destacats en aquest camp a escala internacional. Gràcies al vídeo, Viola ha pogut explorar la condició humana a través de temes tan universals com el naixement, la mort, l’amor, el dolor o la redempció. La Fundació Catalunya La Pedrera presenta aquest mes d’octubre el que serà la primera exposició monogràfica de l’artista a Barcelona, "Bill Viola. Miralls de l’invisible". Aquesta explorarà la seva trajectòria, des d’obres que van definir els seus orígens, com Reflecting pool (1977-1979), fins a les més recents, com Martyrs (Earth, Air, Fire, Water), del 2014. A la mostra, entendreu la manera de pensar de Viola, i com li ha preocupat constantment la naturalesa de l’ésser humà i la transitorietat de la vida.

"Bill Viola. Miralls de l’invisible" es podrà veure del 4 d’octubre al 5 de gener, de dilluns a diumenge de 10.00 a 20.00 hores al pis de la família Milà de la Pedrera. Hi trobareu obres on la imatge se sent, s’escolta, remou i desvetlla profundes emocions. En general, les creacions de Bill Viola són d’una intensitat i una bellesa extraordinàries, la qual cosa les fa úniques i sempre commouen.

L’entrada a l’exposició té un preu de 5 euros. Podeu adquirir la vostra al web de la Pedrera.

Data de publicació: Dimarts, 01 Octubre 2019
  • Comparteix