Tornar

Cartell de l'exposició La imatge humana

Bellesa i poder

CaixaForum Barcelona inaugura l'exposició La imatge humana, un viatge en el temps i per les cultures a través de l'art i el simbolisme.

Segles d'història de l'art coincidiran del 5 de juliol al 22 d'octubre al CaixaForum Barcelona. En una exposició coorganitzada amb The British Museum, i titulada La imatge humana, qui la visiti hi trobarà peces de procedències molt diverses, com també molt diferents són els materials usats per fer-les, o les tècniques utilitzades. El fil conductor que les uneix és la representació de l'ésser humà. I la finalitat de la mostra: reflexionar sobre qüestions sempre vigents com són l'ideal de bellesa, la divinitat i el poder.

Així doncs, podrem conèixer des d'obres icòniques de civilitzacions antigues cedides per a l'ocasió pel British Museum fins a una selecció d'obres d'art contemporani de la Col·lecció de la Fundació ”la Caixa”. També hi ha alguns préstecs d'altres institucions, com del Museo del Prado. El que fa evident l'exposició és que arreu del món i al llarg dels temps les persones hem creat representacions de nosaltres mateixes. En alguns casos, aquestes representacions contenen un simbolisme complex; en d'altres, segueixen uns cànons de bellesa, o volen mostrar el poder de la persona representada. Una figureta d'un buda assegut i que data dels segles II-III aC, una màscara mortuòria d'or de temps de l'Imperi romà, una estatueta ciclàdica de marbre de cap al 2700 aC, o una taula hohoa de finals del segle XIX procedent de Papua Nova Guinea són només algunes de les peces que durant uns mesos faran estada a les sales del CaixaForum.

Entorn de l'exposició s'organitzaran diferents activitats, des de visites comentades fins a tertúlies i un cicle de conferències i debats. Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 03 juliol 2023
  • Comparteix