Tornar

Obra de Carrie Mae Weems, Sense títol (Dona dempeus sola). De The Kitchen Table Series, 1990.

Imatges d'un futur esperançador

Un repàs a la trajectòria de Carrie Mae Weems a la Fundació Foto Colectania.

Carrie Mae Weems (Oregon, 1953) és coneguda i valorada pel seu extens treball fotogràfic, que desenvolupa des de fa més de quaranta anys. L'exposició que s'inaugura a Foto Colectania és una oportunitat per descobrir els seus millors treballs i, per a aquells que no la coneixen, obtenir una visió molt completa del treball d'aquesta artista multidisciplinària, molt coneguda internacionalment, però amb menys impacte al nostre país.

Considerada una de les artistes estatunidenques contemporànies més influents, l'obra de Carrie Mae Weems ha tractat temes com les relacions familiars, la identitat cultural, el sexisme o els sistemes polítics i les conseqüències del poder. Durant molt de temps, ha desenvolupat un complex i nombrós treball artístic, emprant per a aquest fins fotografies, text, tela, àudio, imatges digitals i/o instal·lació i vídeo.

Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives en els principals museus nacionals i internacionals, inclosos el Museu Metropolità d'Art, el Centre Frist d'Arts Visuals, el Museu Solomon Guggenheim de Nova York i el Centre Andalús d'Art Contemporani de Sevilla. Weems ha rebut nombrosos premis, subvencions i beques.

Comissionada per Elvira Dyangani Ose, la mostra s'exhibeix simultàniament en dos espais: el Centre de Fotografia KBr Fundació MAPFRE i a la Fundació Foto Colectania. A través d'una presentació cronològica, serem testimonis dels seus primers treballs i d'algunes de les seves sèries més representatives, com Kitchen Table de 1990 (20 impressions en gelatina de plata i 14 textos en panells de serigrafia). En aquesta obra intenta respondre a una sèrie de qüestions: la subjectivitat de la dona, la seva capacitat per delectar-se amb el seu propi cos o la construcció de si mateixa i la seva imatge són els més importants.

Les entrades per a aquesta exposició es poden adquirir a la taquilla.

 

Data de publicació: Dimecres, 05 Octubre 2022
  • Comparteix