Tornar

Detall d'una de les il·lustracions de Caprice des Dieux

La il·lustració com a eina de memòria col·lectiva

Caprice des Dieux és una exposició del dibuixant i dissenyador Òscar Sarramia que, basant-se en una història real, vol ser un homenatge a les persones que van ser víctimes de l'exili i el feixisme. 

A través d'un traç colorista i una gràfica desbordant, el dibuixant, dissenyador i realitzador Òscar Sarramia il·lustra la vida de Guillem Mas, un jove d'Alcarràs que va exiliar-se lluny de la seva població natal. Les il·lustracions es poden veure aquests dies al Centre Cívic Urgell, en l'exposició titulada Caprice des Dieux, el nom del petit vaixell que el protagonista de la història va comprar a Casablanca per transportar els seus productes per la Meditèrrania. Oberta fins al 20 de juliol, hi haurà dues ocasions per visitar la mostra en companyia del mateix autor: l'1 de juny a les 18 h i el 15 de juny a les 11 h. Cal inscripció prèvia per participar-hi. Com a activitat en paral·lel a l'exposició, el 6 de juny a les 19 h es projectarà, també al Centre Cívic Urgell, la pel·lícula Josep, un film d'animació dirigit per Aurélien Froment 'Aurel' que narra l'exili del dibuixant i revolucionari català Josep Bartolí i Guiu. Hi assistirà el productor del film, Jordi Oliva.

Tornant a les il·lustracions de Sarramia, aquestes abracen un període en la vida de Mas que va del 1936 al 1951 i es presenten per ordre cronològic. Més enllà de relatar les aventures del protagonista, l'exposició vol servir d'homenatge, s'explica al programa de mà, "a tota la gent que va ser víctima de l’exili, el feixisme, les vicissituds de l’immigrant, el fet de buscar-se la vida lluny de casa i la incomprensió de la tornada". 

Òscar Sarramia va néixer a Lleida l'any 1972, i és autor de diferents mapes i llibres il·lustrats, com també de la sèrie d'animació Horaci l'inuit.

Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 31 maig 2023
  • Comparteix