Tornar

Interior de la Biblioteca Pública Arús

La historiadora Montserrat Comas recorda en una conferència les biblioteques de Catalunya de finals del segle XIX

Uns dies abans, el doctor en Història Moderna i Contemporània Pere Sánchez parlarà de la figura de Rossend Arús.

Els actes de celebració del 125è aniversari de la Biblioteca Pública Arús (BPA), la primera biblioteca que va voler ser denominada pública, oberta i adreçada a tothom, segueixen endavant, adaptats a les restriccions causades per la pandèmia de la covid-19. Així, per exemple, el dijous 26 de novembre, a les 19.30 h, tal com estava previst, el doctor en Història Moderna i Contemporània Pere Sánchez farà la ponència titulada Rossend Arús, filantrop, maçó i lliurepensador, però serà sense presència de públic i s'haurà de seguir a través del canal de YouTube de la Biblioteca. Presentarà l'acte Josep Brunet, vocal administrador del Patronat de la BPA.

La següent proposta del programa —i darrera del 2020 dels actes de commemoració— tindrà lloc el 15 de desembre, a les 19.30 h, al casal de barri Transformadors (carrer d'Ausiàs Marc, 60), amb possibilitat d'assistència o no segons les restriccions del moment. Consistirà en una conferència de la historiadora i bibliotecària Montserrat Comas amb el nom Les biblioteques a Catalunya i la Barcelona de 1895. Model i impacte de la Biblioteca Pública Arús, que presentarà Laia Manuel, directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú.

Recordeu que la mostra commemorativa Biblioteca Pública Arús (1895-2020). Cent vint-i-cinc anys al servei del poble segueix oberta, una exposició que estarà a la cartellera fins al 22 de gener de l'any vinent a la mateixa BPA que vol mostrar la història, l’ambient que va afavorir la seva aparició, els protagonistes que la van fer possible, i també els aspectes més rellevants de la seva pràctica bibliotecària, que van convertir l’Arús en la primera biblioteca pública moderna de Barcelona.

Per a més informació, cliqueu aquí

 

Data de publicació: Dilluns, 23 novembre 2020
  • Comparteix