Tornar

Una talla del segle XVII de Sebastián Ducete i Esteban de Rueda i una escultura de Chillida del 1991 conflueixen al Museu Frederic Marès

L'escultura contemporània de la col·lecció Bassat conflueix amb les obres del Marès

L'exposició presenta peces de Joan Miró, Henry Moore, Eduardo Chillida o Joan Brossa, entre d'altres.

Una trentena d'obres d'escultura contemporània que formen part de la col·lecció Bassat —de Carmen i Lluís Bassat— s'aturaran durant mig any davant de peces medievals, del Renaixement, del Barroc i del segle XIX, presents al Museu Frederic Marès, amb l'objectiu d'establir-hi un diàleg i que qui aquests dies entri per la porta del museu s'impliqui en el flux de les obres aparellades. El títol de la mostra és Confluències, i serà oberta al públic del 18 de novembre d'aquest 2022 al 21 de maig de 2023.

La col·lecció Bassat és una de les més destacades d'art contemporani de Catalunya i Espanya, i a la Marès es podran admirar creacions d'artistes del renom de Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida, Josep Maria Subirachs, Manolo Valdés, Joan Brossa o Aurèlia Muñoz. Aquestes peces "es trobaran" amb les que hi ha permanentment al Marès, una proposta que permetrà conèixer una part del fons del matrimoni Carmen i Lluís Bassat, però també fer una nova lectura de les obres del museu que les acollirà i revisitar pràcticament mil anys d'història d'escultura. L'aparellament de peces s'ha fet des de diferents criteris, i no vol dir, s'explica des del Marès, que sempre "estiguin d'acord. De vegades hi ha una simple convivència, d’altres, un contrast; també correspondències, intrusions…". I és que, com també recorda el museu, "cada obra d’art ha estat creada en un determinat context cultural, religiós, social, econòmic, i sempre amb un propòsit concret". Algunes confluències que s'hi podran trobar seran el bust reliquiari d'autor desconegut d'una santa del segle XVI amb Dama de les vespes, de l'any 2009 i obra de Gerard Mas; Sant Joan Evangelista, de l'any 1600 de Juan de Montejo, amb Òvals blancs (1981), d'Aurèlia Muñoz; o una talla de la Immaculada Concepció d'inicis del segle XVIII d'Antoine Dupar amb Constellation silencieuse [Constel·lació silenciosa], de Joan Miró de l'any 1970.

Al llarg d'aquests mesos d'exposició es duran a terme diferents activitats relacionades, com ara visites guiades i tallers familiars. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 16 novembre 2022
  • Comparteix