Tornar

Una de les projeccions que es poden veure a l'exposició Dalí cibernètic

Dins els somnis de Dalí

L'Ideal presenta una exposició immersiva en les obres de l'artista empordanès.

Estava cantat que les obres de Salvador Dalí protagonitzarien més aviat que tard una de les exposicions de l'Ideal Centre d'Arts Digitals. I és que l'estil i el món oníric del pintor de Figueres van com l'anell al dit al concepte d'aquest espai. La mostra té per nom Dalí cibernètic, i obrirà les seves portes el 20 de setembre. Teniu temps de fer aquest viatge immersiu a la ment del geni fins a l'abril de l'any vinent.

Qui la visiti hi trobarà les obres projectades en 360º, també en una pantalla de 1000 metres quadrats, i la possibilitat de posar-se unes ulleres de realitat virtual i complir el que possiblement Dalí ja havia imaginat en alguna ocasió: que es tingués la sensació d'entrar dins de les seves creacions. En paraules de l'organització, aquest viatge immersiu permetrà "descobrir com la genialitat de la seva obra és el resultat d’un pensament obert, ambiciós, provocador i també científic". Per a l'espectador, és una experiència "de nova generació sobre els universos paral·lels, la física quàntica, la quarta dimensió, la geometria sagrada o la seqüenciació de l’ADN interpretats per Dalí a través de les obres", s'afirma des de l'Ideal, que ho ha batejat com a "metavers dalinià". Sens dubte, una nova manera d'observar quadres tan coneguts com La persistència de la memòria (la famosa obra dels rellotges tous), Galatea de les esferes o Desmaterialització prop del nas de Neró.

La mostra és un projecte de Layers of Reality, Minoria Absoluta i Magma Cultura, té el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i ha estat avalat per la Fundació Gala - Salvador Dalí. Per a més informació i comprar les entrades, entreu aquí.

Data de publicació: Dimecres, 14 Setembre 2022
  • Comparteix