Tornar

Detall d'una instal·lació pictòrica de l'artista Mari Ito

Temps de flors a la Casa Vicens

El primer habitatge dissenyat per Gaudí reuneix obres de 24 artistes que dialoguen amb l'orientalisme del modernisme a partir de les formes florals. 

Després de la boira, primeres flors. Orient i els orientalismes, del modernisme a la modernitat és el títol de l'exposició que, fins al 7 de gener de l'any vinent, dialogarà amb l'art intrínsec de la Casa Vicens, primer habitatge dissenyat per Antoni Gaudí. La mostra, coorganitzada per la mateixa Casa Vicens i per Casa Àsia, reuneix, per primera vegada a Barcelona, obres de 24 artistes contemporanis d'arreu del món que aporten la creació personal en la interpretació de la representació floral.

Cadascun dels artistes elabora el seu propi discurs creatiu usant diferents formats i suports, i en el seu conjunt el projecte posa en relació l'orientalisme del modernisme i la mundialització de l'art a dia d'avui. Així, per exemple, hi trobem propostes de noms com ara Antoni Muntadas (instal·lació), Javier Garcerá (pintura), Teresa Esteban (pintura), Joan Fontcuberta (fotografia), Linarejos Moreno (fotografia), Manuel V. Alonso (dibuix), Marisa González (vídeo-instal·lació), Mari Ito (instal·lació pictòrica), Yasumasa Morimura (fotografia) o Azuma Makoto (vídeo). Dels 24 artistes, 11 són de l'Estat espanyol, 9 asiàtics, 2 llatinoamericans, 1 nord-americana i 1 francès —aquests dos últims, els fotògrafs Ana Ance i Jean Marie del Moral, nacionalitzats espanyols. Menene Gras Balaguer, comissària de l'exposició, defineix la mostra com "una posada en comú de la representació de formes florals afí a totes les produccions contemporànies que s'han agrupat, suscitant un interès particular per la vigència de la representació floral a l'art contemporani".

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 11 maig 2023
  • Comparteix