Tornar

Memòria del sud, de Joan Hernández Pijoan
Pou, de Rosa Amorós

Les col·leccions privades de deu artistes, a la vista

Les exposa CaixaForum Barcelona, que completa la mostra amb diferents obres d'aquests creadors.

El 24 de novembre serà el primer dia en què es podrà visitar a CaixaForum Barcelona l'exposició Déus, mags i savis. Les col·leccions privades dels artistes, una proposta que permet conèixer algunes de les obres d'art col·leccionades per una desena d'artistes. A més, la mostra també inclou peces d'aquests creadors que formen part de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació "La Caixa".

Els noms presents a CaixaForum, tant amb obres pròpies com de les seves col·leccions particulars, són Rosa Amorós, Miquel Barceló, Georg Baselitz, Luis Feito, Joan Hernández Pijuan, Manolo Millares, Joan Miró, Susana Solano, Hiroshi Sugimoto i Antoni Tàpies. L'exposició està comissariada per Àngels de la Mota i Maite Borràs Pàmies, i encapçalen el programa de mà amb una frase del sociòleg i crític cultural Jean Baudrillard: "L'entorn d'objectes privats i el fet de posseir-los és d'una dimensió tan essencial com imaginària en la nostra vida. Tan essencial com els somnis". En aquest sentit, una dels objectius de Déus, mags i savis és que, gràcies a les obres ensenyades, qui visiti la mostra pugui conèixer millor l'imaginari, els interessos i les obsessions, així com els processos creatius, dels artistes propietaris de les respectives col·leccions. De l'exposició se'n faran tant visites comentades com tallers relacionats, i també una conferència per part de les comissàries el dia de la inauguració a les 19 h.

Déus, mags i savis. Les col·leccions privades dels artistes es podrà visitar fins al 2 d'abril de l'any que ve. Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 21 novembre 2022
  • Comparteix